Министра пољопривреде, шумарства и водопривреде

Минић: Договорено формирање Савјета за привреду

 • Извор: СРНА
 • 08.07.2024. 19:32

У општини Рогатица потребно је основати савјет за привреду чија би улога била да артикулише све проблеме у области привреде и доставља их надлежном министарству, закључено је на данашњем састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саве Минића са пољопривредницима, сточарима, привредницима, дрвопрерађивачима и приватним предузетницима на подручју те општине.

Минић је новинарима након састанка рекао да је на састанак дошао како би се упознао о проблематици и покушао да рјешава битна питања за рогатичке пољопривреднике, привреднике и приватне предузетнике.

"Када је у питању општина Рогатица овд‌је имамо добар капацитет и сигурно се може много више урадити, али је неопходно да из општине, у оквиру својих надлежности, њена удружења и Савјет за привреду, делегирају све проблеме како би се могли рјешавати", рекао је Минић.

Он је нагласио да су сви захтјеви привредника, пољопривредника и приватних предузетника који су изнесени на састанку, реални и да ће ресорно министарство на наредним састанцима помоћи да средства министарства буду што ефективнија, да пољопривредна газдинства буду самоодржива и да се узгајају пољопривредне културе које ће бити интересантне тржишту, чиме ће се проширивати капацитети.

Минић је навео да се разговарало о рјешавању распод‌јеле шумских дрвних сортимената у Шумском газдинству "Сјемећ" у Рогатици, о убрзавању активности у систему угоја крава-теле, о дешавањима у области коњарства и о узгоју рогатичког кромпира.

Он је навео да је овај састанак био квалитетан јер се чуло више приједлога који ће послужити и у изради Правилника о подстицајима, чија припрема ће почети за два мјесеца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.