Бизнисмен

Мишковић открио у шта треба улагати: Заборавимо станове

  • Извор: Мондо.рс
  • 06.03.2024. 07:17

Познати бизнисмен Мирослав Мишковић, власник компаније "Делта холдинг", дуго није био присутан у медијима, али се појавио на Бизнис форуму који се одржава на Копаонику. 

Познат је као неко ко је покретао разне бизнисе и због тога су многи жељели да чују његово мишљење на "српском Давосу".

"Вјештачку интелигенцију је потребно што прије прихватити, иако се нове ствари тешко прихватају. Онај ко не прихвати нову технологију, као привредник ће брзо 'пропасти'. У будућности не бих играо на долар, али ни на евро. Многи људи који имају новац купују некретнине и они су одиграли најбоље што може у посљедњих 20, 30 година и заштитили вриједност новца. Сада бивша Југославија мора да уложи у берзу, јер би уз добру пропаганду и маркетинг могли да тргују акцијама, мало да заборавимо станове", рекао је Мишковић.

Мишљење Мишковића дијели бизнисмен Топлица Спасојевић. Он је члан Економског савеза Србије који организује Бизнис форум на Копаонику.


Руска војска употријебила крстарећу ракету

Руска војска употријебила крстарећу ракету "циркон"!

"Ми имамо Београдску берзу али је она нејака и држава се не бави тиме претјерано. Имамо проблем и што Народна банка Србије не дозвољава да осигуравајућа друштва улажу у такве ствари. Зато би требало измијенити прописе, направити као у Енглеској, неки народни капитализам. Тамо је Маргарет Тачер продавала акције Телекома, Бритиш петролеума и других јавних предузећа која су ишла у приватизацију. Она је жељела да и народ постане дио тог принципа капитализма", каже Спасојевић и додаје:

"Тако ви данас у Британији имате у свим дневним новинама додатке од по 10 или 15 страна о инвестирању. Да ли су то пензиони фондови, инвестициони или берза. На тај начин је створен народни капитализам. Зато и ја мислим да треба ићи ка том моделу".

Спасојевић закључује да има смисла улагати у некретнине, али само ако се оне налазе на добрим локацијама, преноси "Мондо".

Пратите нас и путем Вибера