Лидер телекомуникационе индустрије

м:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити

  • Извор: ПР
  • 27.02.2024. 15:20

Управни одбор компаније м:тел усвојио је стратешки документ Дивидендне политике којим је свим акционарима загарантована исплата дивиденде у износу од најмање 50% нето добити.

Оваквом политиком м:тел потврђује лидерску позицију у исплати дивиденде, која је значајно већа од свјетског стандарда, јер телеком оператери просјечно исплаћују око 30% своје добити.

Иако доношење Дивидендне политике није обавеза акционарских друштава која послују на берзи, генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван истиче да је м:тел то урадио добровољно као знак обавезе према акционарима и њихове сигурности у своје улагање.

„Имајући у виду да је м:тел годинама исплаћивао 100% своје добити, оваквом политиком компанија се званично обавезала да ће акционари увијек имати сигуран принос. Ми желимо да нашим акционарима вратимо најмање 50% нето добити, а да остатак инвестирамо како би расла и вриједност компаније и вриједност акција. Дивидендном политиком је дефинисан доњи праг, односно да износ никада неће бити испод 50% нето добити, док је горњи праг свакако 100%“, каже Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел.

Према анализи удружења економиста „Банкарство-Интелиџенс-Финансије-Економија“, профитабилност м:тел-а најбоље је видљива кроз поврат на капитал (РОЕ), а са загарантованом исплатом од 50% нето добити акционари м:тел-а ће остварити већи поврат на уложени капитал него акционари БХ Telecom-а чак и ако овај телеком оператер одлучи исплатити комплетну добит. Из компаније м:тел истичу да је Дивидендном политиком додатно потврђено да је м:тел компанија у коју треба и вриједи улагати.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!