"Ваш новац путује без трошкова"

Нова банка у сарадњи са Мастеркард омогућила промотивно слање новца без трошкова

 • Извор: АТВ
 • 08.07.2024. 12:52

Под слоганом "Ваш новац путује без трошкова", Нова банка је представила ТИЗИ, први домаћи портал који омогућава лако и брзо слање новца из иностранства у Босну и Херцеговину, ексклузивно за кориснике Мастеркард картица. Земље из којих се може слати новац су: Србија, Француска, Италија, Норвешка, Белгија, Хрватска, Шведска, Њемачка, Аустрија, Словенија, Бугарска, Холандија и Шпанија.

Током промотивног периода, који ће трајати од 8. јула 2024. године до достизања првих 1500 Мастеркард корисника или до искориштења буџета предвиђеног програмом промоције, накнада  се неће обрачунавати за једно слање новца из иностранства у Босну и Херцеговину.

Поводом покретања услуге ТИЗИ, Синиша Аџић, предсједник Управе Нове банке изјавио је: "Настављамо да пратимо савремене трендове у банкарству. Настојимо да иновацијама будемо тржишни лидер. Данас поносно представљамо нашу нову услугу међународног трансфера новца. Она је намијењена лицима која новац шаљу из иностранства у Босну и Херцеговину. Карактерисе је јефтин, брз и сигуран трансфер новца. Поносни смо да можемо у сарадњи са компанијом Мастеркард, први на тржисту, понудити ову корисну услугу. Остајемо  поуздан партнер нашим корисницима, посвећени пружању иновативних и сигурних финансијских рјешења. Овај сервис је још један корак ка унапређењу искуства наших корисника и испуњења наше мисије пословања. Радујемо се примјени новог сервиса. Нова банка и Мастеркард, заједно, иду даље у креирању једноставнијег пословног амбијента."

Слање новца путем ТИЗИ портала обавља се задужењем Мастеркард платне картице пошиљаоца, издате од стране иностраног пружаоца платних услуга, што представља јединственост ове услуге и Нова банка је једина банка која је то омогућила. Након задужења платне картице пошиљаоца, примаоцу су средства доступна за само неколико минута и то на два начина: директном уплатом на рачун примаоца који је отворен у Новој банци или исплатом у готовом новцу на најближем шалтеру Нове банке. Средства која се преносе примаоцу исплаћују се искључиво у БАМ валути.

"Један од кључних циљева компаније Мастеркард јесте да олакша и осигура свакодневни живот наших корисника. Са поносом објављујемо сарадњу са Новом банком на увођењу ове услуге по први пут у Босни и Херцеговини. Ова иновација омогућава нашим корисницима једноставне, брзе и сигурне преносе средстава из иностранства у БиХ, готово у реалном времену што је у данашњем убрзаном свету корисницима јако важно. Такође, препознајемо важност сигурности и поверења у финансијске институције. Имајући све то у виду, осигуравамо највиши ниво сигурности како бисмо задовољили потребе и очекивања наших корисника", изјавила је Јелена Сретеновић, директор компаније Мастерцард за тржишта Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе.

Трансфер новца може се вршити са било ког уређаја (рачунара, телефона) уносом захтијеваних података о пошиљаоцу и примаоцу средстава. ТИЗИ порталу може се приступити путем веб странице /https://tizi.novabanka.com/ као и путем апликације која је доступна за Андроид и иОС уређаје. 

Новчана средства су примаоцу средстава доступна у року од пар минута од слања, о чему Банка обавјештава примаоца слањем СМС поруке.

За више информација корисници се могу обратити корисничком сервису путем бесплатног инфо телефона 080050011 или у пословницама Нове банке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

  '‘Путуј, пробај, заволи (Р)