Mediji pišu

Đoković kupio 80 odsto danske firme koja se bavi razvojem lijeka protiv korone

  • Извор: Агенције
  • 19.01.2022. 16:17

Najbolji svjetski teniser Novak Ðoković kupio 80 odsto danske biotehnološke firme KvantBioRes, prenio je Rojters.

Riječ je o firmi koja razvija medicinski tretman za kovid-19, saopštio je za Rojters izvršni direktor te kompanije Ivan Lončarević koji ističe da je investicija napravljena u junu 2020. godine, ali nije želio da otkrije visinu iste.

Takođe, Lončarević je naglasio da pomenuta firma ima 11 istraživača koji rade u Danskoj, Australiji i Sloveniji i naglasio je da oni rade na lečenju - a ne na vakciji.

Regionalni mediji su objavili, pozivajući se na javno dostupna dokumenta, da je u junu 2020. u Danskoj osnovana kompanija pod imenom "QuantBioRes A/S".

U ovoj kompaniji većinsko vlasništvo ima bračni par Đoković i to Novak 40,8 odsto i Jelena 39,2 odsto udjela u dionicama.

Kompanija, registovana u Danskoj, na svom sajtu navodi da se bave "razvijanjem tretmana i lijekova za retroviruse i otporne bakterije".

"Sa našom inovativnom i pronicljivom RRM tehnologijom, nastojimo da pomognemo čovječanstvu razvijajući tretman i lijek za retroviruse i rezistentne bakterije. Naš visoko kvalifikovan tim biohemičara, fizičara, inženjera i programera neumorno je radio da dovede "QuantBioRes A/S" na čelo industrije." "Da bismo obezbijedili odlična rješenja, posvećujemo vrijeme i resurse da precizno predvidimo hemijska i fizička svojstva molekula, što može biti korisno u mnogim oblastima nauke, posebno u medicini."

Pojašnjeno je i na koji način se bave istraživanjem

"U kompaniji QuantBioRes A/S radimo na korišćenju jedinstvenog i novog modela rezonantnog prepoznavanja (RRM)."

"RRM je biofizički model zasnovan na otkrićima da su određene periodičnosti / frekvencije unutar distribucije energija slobodnih elektrona duž proteina kritične za biološku funkciju proteina i interakciju sa proteinskim receptorima i drugim ciljevima."

"RRM tehnologija omogućava da se ove karakteristične frekvencije, koje su po prirodi elektromagnetne, identifikuju za svaku biološku funkciju / interakciju. Kada se identifikuje karakteristična frekvencija za biološku funkciju, moguće je analizirati biološku funkciju / interakciju proteina, predvideti bioaktivne mutacije i dizajnirati 'de novo' bioaktivne peptide sa željenom biološkom funkcijom, kao i predvideti elektromagnetnu frekvenciju koja može ometati određenu aktivnost proteina."

A o kojim retrovirusima se radi može se naslutiti u djelu "vijesti za javnost", gdje su objavljene tri vijesti i sve tri se tiču oblasti liječenja kovida 19.

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.