Сјајне вијести

Ново повећање плата стиже за поједине раднике у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 13:30

За поједине раднике у БиХ стиже ново повећање плата, најављено је данас.

Наиме, представници Владе Зеничко-добојског кантона и синдикалне организације државних службеника и намјештеника у органима управе и правосуђа тог кантона постигли су договор о повећању основице са 379,5 на 415 КМ, као и повећању накнаде за минули рад са 0,5 на 0,6 одсто, почевши од 1. јануара ове године.

Предсједник Самосталног синдиката државних службеника и намјештеника у органима државне службе, судској власти и јавних установа у ФБиХ Самир Куртовић изразио је задовољство постигнутим договором о повећању основице за око 9,5 одсто, нагласивши да је постигнута сагласност да се накнадно одговарајућим анексима колективног уговора покуша побољшати материјални положај намјештеника у овом кантону.


Шта може значити када сањате да сте умрли

Шта може значити када сањате да сте умрли

"Морам истаћи да са новим премијером и министрима имамо изузетну сарадњу и ово је један прави пут како да се ријеше отворена питања те ускладе плате са растом индекса потрошачких цијена. Сигуран сам да ћемо у наредном периоду имати јако добру сарадњу како бисмо побољшали статус свих запосленика у органима управе овог кантона", рекао је Куртовић.

Премијер Незир Пивић рекао је да је овим састанком завршена серија разговора са свим синдикатима запослених који примају плату из буџета те да је са свим синдикатима договорено побољшање материјалног положаја.

"Јако ми је драго да смо имали прилику и да смо пронашли начина и механизма да се свим запосленим значајно повећа плата. Као што сам рекао и раније, тражићемо, у складу с тим, већу одговорност и квалитетнији рад свих запослених и да пружимо што квалитетнију услугу нашим грађанима", рекао је Пивић.


Упозорење стручњака: У ових 5 случајева не плаћајте картицом

Упозорење стручњака: У ових 5 случајева не плаћајте картицом

Влада Зеничко-добојског кантона је прошлог мјесеца потписала нови колективни уговор и за запослене на Универзитету у Зеници, којим су плате повећане линеарно за 250 КМ а максимална накнада за превоз са 250 на 350 КМ, а потом је усагласила повећање плата запосленим у основном и средњем образовању, које су тренутно највеће у ФБиХ.

Повећање платне основице на 415 КМ, договорено са синдикатима полиције те државних службеника и намјештеника у МУП-у, органима управе и правосуђу тренутно је највећа од свих кантона у ФБиХ, биће конкретизовано потписивањем одговарајућих споразума након провођења процедуре на Влади ЗДК-а, саопштено је из Прес службе ЗДК.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм