Aktivnosti za najmlađe

Obilježen Svjetski dan štednje u Novoj banci

 • Извор: АТВ
 • 01.11.2022. 15:44

Nova banka svake godine poslednjeg dana u oktobru obilježava Svjetski dan štednje prigodnim aktivnostima koje organizuje za najmlađe, a sa ciljem edukacije djece o važnosti navike štednje novca. 

Organizovana je edukativna radionica tokom koje su se učenici Osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Banja Luke upoznali sa tim šta sve mogu da štede. Na kreativan način približena im je važnost štednje za njihovu budućnost, budući da je djetinjstvo najpogodnije doba za razvijanje dobrih navika kod djece. Pored toga, Filijalu Nove banke u Mrkonjić Gradu ispunio je dječji smijeh mališana iz Osnovne škole „Petar Kočić“ koji su imala priliku uživati u obilasku Banke i upoznati se sa poslovima koji se u njoj rade. 

Svjetski dan štednje obilježava se još od 31. oktobra 1924. godine kada su se u Milanu sastali predstavnici svjetskih štednih institucija u cilju pronalaženja rješenja ekonomske krize koja je nastupila nakon Prvog svjetskog rata, te su se usaglasili da je štednja  potrebna za razvoj čovječanstva.  Ovaj dan posvećen je promovisanju jačanja svijesti javnosti o važnosti štednje za ekonomiju, ali i lične potrebe svakog pojedinca.

Aktuelna kampanja Nove banke pod nazivom „ŠTEDNJA JE DOBRA NAVIKA“, pruža mogućnost ostvarenja dodatnog benefita kroz uvećanje kamatne stope i do 0,50% za klijente koji apliciraju za klasično oročenu štednju putem stranice www.novabanka.com.

Тагови:
 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска