Ове године

Очекују се три смањења камате

  • Извор: СРНА
  • 20.03.2024. 19:59

Званичници америчких Федералних резерви рекли су да и даље очекују да ће кључна каматна стопа бити смањена три пута током 2024. године упркос знацима да је инфлација остала изненађујуће висока на почетку године.

У новим кварталним пројекцијама, званичници Федералних резерви предвиђају да ће снажнији економски раст и тврдоглава инфлација трајати ове и наредне године. Као резултат тога, предвидјели су да ће каматне стопе морати да остану на нешто вишем нивоу у дужем периоду.

Предвиђају мање смањења каматне стопе у 2025. години, док су истовремено подигли прогнозе кретања инфлације, пренио је АП.

Они сада предвиђају три смањења стопе у 2025. години, у односу на четири у децембарским пројекцијама.

Према њиховим прогнозама, америчку економију ће у наредном периоду карактерисати здраво тржиште рада у тандему са инфлацијом која наставља да се "хлади", али спорије него што су предвидјели прије три мјесеца.

Након посљедњег састанка, званичници америчке централне банке објавили су да пети пут заредом задржавају референтну каматну стопу на истом нивоу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм