Oko 40 izlagača

Održan Sajam mesa u Dvorovima kod Bijeljine

  • Извор: АТВ
  • 14.11.2021. 19:30

Kako napraviti najbolje čvarke, kobasice i spremiti meso za zimu? Semberci tvrde da imaju pravi recept, a to su mogli saznati svi koji su posjetili tradicionalni Sajam mesa u Dvorovima kod Bijeljine. Svi koji se bave preradom i proizvodnjom mesa ili srodnim granama dolaze da vide šta je novo i da razmijene iskustva. Ove godine svoje proizvode predstavilo je oko 40 izlagača.

“Sajam kao sajam, još jedan,  hajde da kažemo pokušaj, da i užem i širem okruženju predstavimo ono što Semberija ima, u prvom redu zdrava i dobra hrana, kad kažemo Semberija, zdrava i dobra hrana, onda moramo pomisliti i na meso, koje pored svih grana i agrarnih proizvoda i povrtlarstva I voćarstva,  ipak meso zauzima jedno od glavnih mjesta u ishrani naših ljudi”, rekao je Milenko Zupur, organizator  Sajma mesa.

Posjetioci kažu da je ovo događaj vrijedan pažnje. Za neke, to je prilika i za humanitari rad. 

 “Mi danas vršimo podjelu u humanitarnu svrhu porodicama koji nemaju mogućnosti da kupe svinju za zimu, evo petu godinu Udruženje odvaja sredstva I kupuje se jedna velika svinja”, rekao je Nenad Brajić iz Udruženja “Prijatelji Ilijaša”.

Dragan Jovišković iz Šišatovca kod Sremske Mitrovice  kaže da nije prvi put ovdje.

“Ne, od prvog puta, od prve godine, svake godine. Ovakva druženja lijepa? Jeste, jeste, super, organizacija , druženje, sve na nivou”, kaže Dragan Jovišković iz Šišatovca kod Sremske Mitrovice.

Gurmani i ljubitelji dobrog zalogaja imali su priliku probati najkvalitetnije proizvode proizvođača mesa , a uz ukusan zalogaj ide i sir i peciva, ali i vina, za šta su se pobrinuli izlagači. Posjetioce je na zatvaranju čakao i  pečeni bik, ali i roštilj koji su vrijedno pripremali majstori ukusne kuhinje.



Тагови: