Неисплативо

Пепко одлучио - затварају се радње

 • Извор: Блиц
 • 22.02.2024. 20:04

Европски дисконтни малопродајни ланац Пепко Гроп објавио је да ће напустити аустријско тржиште, наводећи да не очекује задовољавајуће финансијске резултате у тој земљи.

"Група је данас закључила да ће прекинути своје операције у Аустрији јер не предвиђа да ће аустријско тржиште достићи одговарајући ниво поврата”, наведено је у регулаторној пријави касно у понедјељак, преноси "Ројтерс".

Власник брендова Пепко, Паундланд и Дилз, који је котиран на Варшавској берзи и који је имао укупно 4.832 трговине, ушао је на аустријско тржиште 2021. и управља са 73 продавнице у земљи.

У октобру је Пепко рекао да ће успорити свој програм отварања продавница како би се усредсредио на обнову профитабилности, али да и даље планира да отвори најмање 400 нових продавница у 2023/24.


Упозорење за цијелу БиХ: Цивилна заштита издала препоруке

Упозорење за цијелу БиХ: Цивилна заштита издала препоруке

Пепко је саопштио да ће излазак из Аустрије побољшати новчани ток групе и основну профитабилност за 2024. и додао да ће им то омогућити фокусирање на друга тржишта на којима могу да генеришу веће поврате.

Такође су истакли да одлука не утиче на њихову постојећу стратегију раста у западној Европи ни на пословне операције у другим земљама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  'Емисија: Бизнис клуб

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.