Ђокић и Егић са Антонићем

"Примарни циљ Владе очување производње и радних мјеста“

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2023. 20:05

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић разговарали су данас у Бањалуци са предсједником Синдикалне организације предузећа "Арселор Митал" у Приједору Даријом Антонићем и истакли да је примарни циљ Владе Српске увијек био очување производње и радних мјеста.

Ђокић и Егић су у разговору истакли да је Влада увијек активно дјеловала у том правцу, пружајући максималну подршку и поступајући у интересу заштите права радника и Републике Српске кроз очување рударења у приједорској регији.

Они су нагласили да ће Влада учинити све у оквиру својих надлежности да томе и даље доприноси, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.

На састанку у кабинету министра Ђокића разговарано је о тренутној ситуацији у овом привредном друштву са аспекта положаја радника, а у свјетлу одлуке коју је руководство предузећа донијело половином новембра о привременој обустави производње због смањења плана производње и обуставе пријема руде у "Арселор Митал" Зеница, а што је директно утицало на пословање предузећа у Приједору и отпрему готовог производа из Приједора у Жељезару Зеница.

Антонић је упознао министре да су због тога сви радници, осим оних који су ангажовани на пословима обезбјеђења људи и имовине и извршавању других неодложних послова, упућени на годишњи одмор и друге облике плаћеног одсуства до доношења другачије одлуке.

Он је истакао да је у овом тренутку најбитније избјећи предузимање драстичнијих мјера, као што је смањење радне снаге кроз отказивање уговора о раду.

Према његовим ријечима, то би негативно утицало на укупну привредну активност у Приједору, чије су језгро и стуб управо рударска производња на којој је град настао и од које живи. Захвалио је министрима на уложеном напору и посвећености проналажењу рјешења за ово питање.

Учесници састанка су се сагласили да је, у циљу сагледавања стања и проналаска задовољавајућег рјешења, најбитније одржавати активан дијалог, те је најављено да ће се у наредном периоду организовати састанак са представницима компаније.

"Арселор Митал" Приједор је заједничко предузеће које су основали Рудници жељезне руде Љубија, чији је већински власник Република Српска, и компанија "Арселор Митал".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм