Од 20. до 22. марта

Припреме за требињски СЕТ у завршној фази: "Премашићемо прошлогодишње бројке“

  • Извор: АТВ
  • 03.03.2024. 09:08

Припреме за пети Самит енергетике, који ће бити одржан у Требињу од 20. до 22. марта, ушле су у завршну фазу. У три дана СЕТ-а планирано је седам панел дискусија, а на југ Српске долазе енерго стручњаци из читавог региона.

"Долазе нам стручњаци из цијелог региона, из цијеле бивше Југославије, из Македоније, Хрватске, Црне Горе, БиХ, долазе нам представници из Мађарске, из Словеније. Биће то прави један научно-пословни скуп“, каже директор СЕТ-а Александар Бранковић.

Самит енергетике у Требињу из године у годину обара све рекорде посјећености. Па је због тога, требињски Културни центар постао тијесан за све они, који желе да чују најактуелније теме из области енергетике.

"Сада према пријавама сигурно ћемо премашити тај број од прошле године, то је 902 учесника. Мало нам сала ту прави проблем јер је мањег капацитета, али опет ако говоримо да је то пословна конференција, гдје људи долазе не само због панел дискусија и разговора, долазе ту и због сусрета, онда у суштини цијели тај комплекс Културног центра буде заузет. Свако нађе себи задовољство и оно због чега је дошао у Требиње“, каже Бранковић.

Значај СЕТ-а препознат је и од требињске Туристичке организације. Радују се свим љубитељима енергетике, јер су то гости који остваре значајан туристички промет.

"СЕТ је нама изузетно битан, јер доведе 800-900 учесника. То су све гости нашег града, који су у вишој платној могућности, који оставе новац у граду, остваре значаја туристички промет за све угоститеље. Генерално добри су конзументи туристичке привреде. Ми као Туристичка организација увијек смо расположени за сарадњу и за помоћ сваке врсте. СЕТ је неки неформални почетак сезоне, кад видите број људи у граду са свих меридијана“, каже Никола Кокић из ТО Требиње.

"Ми још увијек можда и не схватамо колики је ово догађај, колике размјере регионалне докачио, али када видимо по броју учесника, и колико се људи враћа у Требиње, по броју ноћења и количини промета у угоститељским објектима, видимо да заиста он туризму помаже, и да град иде ка томе да постане конгресно мјесто“, каже директор СЕТ-а Александар Бранковић.

Да су велика очекивања од СЕТ-а, не крију и из Електропривреде Републике Српске. Челници кажу да је ово прилика се успоставе нови пословни односи и сарадње.

"То је један догађај који је изузетно значајан за град Требиње, за нашу регију а онда и за цјелокупан систем електропривреде Републике Српске. То је међународни догађај, гдје се окупљају партнери из читаве регије из Европе, чак смо имали и неке посјетиоце са других континената. Сигурно прилика да се успоставе нова познанства, да се унаприједе пословни односи, и да се извуче максиму за Српску и Електропривреду“, каже извршни директор за техничке послове у ЕРС-у Иван Копривица.           

Управо због велике посјећености Самита енергетике, у Требињу са нестрпљењем се чека  изградња конгресног центра, који ће бити мјесто окупљања за пословне конференције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.