Још нису добили пресуду

Регулаторна комисија за енергетику о одлуци Уставног суда: Предложићемо нове мјере и одлуке

  • Извор: АТВ
  • 29.02.2024. 11:51

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ће примијенити пресуду Уставног суда Републике Српске и предложити нове мјере и одлуке.

Речено је ово данас из Регулаторне комисије за енергетику након што је Уставни суд Републике Српске одлучио да тарифе за обрачун електричне енергије које се примјењују од 15. децембра 2022. године нису у складу са Уставом Републике Српске.

"Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске још није добила пресуду Уставног суда Републике Српске, и док у писаној верзији не добије пресуду неће се више изјашњавати", кажу у овој Комисији.

ЕРС: Одлуку Уставног суда Српске платиће грађани

ЕРС: Одлуку Уставног суда Српске платиће грађани

Како наводе, Регулаторна комисија за енергетику је у складу са својим надлежностима, а на иницијативу Електропривреде Републике Српске донијела Одлуку о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање, чије поједине чланове је Уставни суд прогласио неуставним.

"Не улазећи у суштину пресуде, нити са жељом да је коментаришемо,  морамо констатовати да ће због овакве одлуке Уставног суда Републике Српске и укидања блок тарифа цијена електричне енергије за близу 80% становништва бити повећана“, истичу из Регулаторне комисије за енергетику.

Додају да поједини чланови Одлука Регулаторне комисије, које је оспорио Уставни суд својом јучерашњом одлуком, управо су имале за циљ да заштите купце са мањом потрошњом и нижим стандардом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.