Још нису добили пресуду

Регулаторна комисија за енергетику о одлуци Уставног суда: Предложићемо нове мјере и одлуке

 • Извор: АТВ
 • 29.02.2024. 11:51

Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ће примијенити пресуду Уставног суда Републике Српске и предложити нове мјере и одлуке.

Речено је ово данас из Регулаторне комисије за енергетику након што је Уставни суд Републике Српске одлучио да тарифе за обрачун електричне енергије које се примјењују од 15. децембра 2022. године нису у складу са Уставом Републике Српске.

"Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске још није добила пресуду Уставног суда Републике Српске, и док у писаној верзији не добије пресуду неће се више изјашњавати", кажу у овој Комисији.

ЕРС: Одлуку Уставног суда Српске платиће грађани

ЕРС: Одлуку Уставног суда Српске платиће грађани

Како наводе, Регулаторна комисија за енергетику је у складу са својим надлежностима, а на иницијативу Електропривреде Републике Српске донијела Одлуку о тарифним ставовима за кориснике дистрибутивних система и одлуку о тарифним ставовима за јавно снабдијевање, чије поједине чланове је Уставни суд прогласио неуставним.

"Не улазећи у суштину пресуде, нити са жељом да је коментаришемо,  морамо констатовати да ће због овакве одлуке Уставног суда Републике Српске и укидања блок тарифа цијена електричне енергије за близу 80% становништва бити повећана“, истичу из Регулаторне комисије за енергетику.

Додају да поједини чланови Одлука Регулаторне комисије, које је оспорио Уставни суд својом јучерашњом одлуком, управо су имале за циљ да заштите купце са мањом потрошњом и нижим стандардом.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.