Ukupno 102 bogataša

Ruski milijarderi teški 402 milijarde dolara

  • 01.10.2018. 12:47

Bogatstvo od 402 milijarde dolara posjeduju 102 ruska milijardera zajedno, navodi "Forbs".

Oni imaju 289 sinova i kćeri. Ako bi svakom djetetu dali podjednako, uzimajući u obzir različitu količinu novca koju posjeduju, nasljednici bi dobili 1,4 milijarde dolara u prosjeku. 

Najviše bi naslijedio sin Vagita Alekperova, dvadesetsedmogodišnji Jusuf, koji je studirao na Fakultetu nafte i gasa "Gubkin" u Moskvi i radio dvije godine na naftnim poljima. On bi mogao da dobije 17 milijardi dolara. 

Jusuf još ne zna da li će naslijediti svog oca u kompaniji "Lukoil". 

Jahangir Mahmudov ima nešto više od 30 godina i jedini je nasljednik Iskandera Mahmudova, ruskog biznismena uzbekistanskog porijekla, vlasnika fabrike bakra "UGMK". 

On potencijalno može da zaradi na nasljedstvu 6,9 milijardi dolara. 

Jahangir je završio poslovne škole u Londonu, radio je kao savjetnik generalnog direktora željezničke "Aero-ekspres" linije u Rusiji, kao i u bankarskoj grupaciji Goldman Saks. Sada je zamjenik generalnog direktora fabrike cinka u Čeljabinsku. 

Na vrhu spiska nasljednika je i Aleksis Kuzmičov, sin osnivača investicione kompanije "Leter van" i "Alfa grupe" Alekseja Kuzmičova, čija je imovina procijenjena na 7,1 milijardu dolara. 

Ako Tara i Adrijan, djeca industrijalca i filantropa Andreja Meljničenka, podijele očeve milijarde, svako će dobiti po 7,3 milijarde. 

Među nasljednicima, prema "Forbsu", visoko se kotiraju Viktorija Miheljson i njen brat, čije ime nije poznato javnosti. Oni bi dobili po 8,9 milijardi dolara. 

NJihov otac Leonid Miheljson je vlasnik kompanije "Novatek", najvećeg privatnog gasnog giganta u Rusiji, prenosi "Ruska riječ". 

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.