Уради сам

Самохрана мајка направила кућицу за 7.000 марака

  • Извор: Телеграф
  • 03.01.2024. 15:33

У мору "уради сам" идеја, углавном највише пажње привлаче неки конкретни пројекти, као што је преуређење дома или градња тзв. контејнерске малене куће.

Посебно сада, када је свјетска криза винула цијене материјала и квадрата у небо, људи траже начине прођу боље, лагодније и јефтиније.

На срећу, уз мало маште и креативности, ни то данас није толико тешко, јер је понуда никад већа. Ако је вјеровати самохраној мајци Лулу, све је могуће.

Она се у познијим годинама поново посветила учењу, тако да није имала много времена и воље да ради пуно радно вријеме како би плаћала скупу кирију.

Дакле, када је морала да се исели из свог конвенционалнијег дома, одлучила је да се са кћерком пресели у тзв. транспортни контејнер. Без искуства у изградњи, Лулу је провела мјесец дана само радећи на прозорима и вратима, и постављајући изолацију и основну кухињу (шпорет и бојлер).


Одличан период стиже за један хороскопски знак

Одличан период стиже за један хороскопски знак

Затим су се она и кћерка преселиле у кућицу од свега 14 метара квадратних, гдје су успјели да стану кревет, кауч, полица за књиге и кухињски ормарићи. Када је Лулу одлучила да им, ипак, треба мало више простора, почела је да гради и спаваћу собу на половној приколици.

"Заиста је, углавном, изграђена као шупа", рекла је ова вриједна мама.

Користећи само рециклиране грађевинске материјале, направила је свој "дом из маште" за свега 4.000 долара (3.651 евро, односно око 7.000 марака), са све приколицом, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: