Министарство финансија

Српска отплатила осму емисију обвезница старе девизне штедње

  • Извор: АТВ
  • 04.10.2023. 11:36

Министарство финансија Републике Српске је исплатило 4,6 милиона КМ на рачуне власника осме емисије обвезница старе девизне штедње, чиме је отплатило све обавезе по овој емисији, ознаке RSDS-O-H, номиналне вриједности 45,3 милиона КМ, саопштено је из Министарства финансија Српске.

Овом емисијом, чија је прва од десет рата исплаћена априла 2019. године, кажу из Министрства, обухваћено је 1.612 штедиша који су извршили верификацију.

"Република Српска је до сада извршила укупно десет емисија обвезница за измирење обавеза по основу верификованих рачуна старе девизне штедње у Републици Српској укупне номиналне вриједности 588,92 милиона КМ“, стоји у саопштењу.

"Хотел смрти“- најјезивији који је постојао

Из Министарства додају да од укупног износа до сада емитованих обвезница, преостаје за измирење још 10,7 милиона КМ или 1,82 одсто из разлога што ове обавезе још нису доспјеле.

"Министарство финансија Републике Српске позива штедише који нису извршиле верификацију рачуна старе девизне штедње да се обрате најближој пословници АПИФ-a до 29. фебруара 2024. године. Под рачунима старе девизне штедње подразумијевају се девизна средства код банака на територији Републике Српске са стањем на дан 31. децембра 1991. године, укључујући камату обрачунату до тог датума, а умањену за директне исплате банке након тог датума, за пренесена и искоришћена средства са јединственог приватизационог рачуна у Републици Српској, као и за евентуалне исплате послије 31. децембра 1991. године по било којем другом основу“, појаснили су у саопштењу из Министарства финансија Републике Српске.

Шеранић у посјети породици Ћеркета: Уручени поклони и ваучер Јавног фонда за дјечију заштиту

Шеранић у посјети породици Ћеркета: Уручени поклони и ваучер Јавног фонда за дјечију заштиту


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.