Министар трговине и туризма

Шулић: Бањалука домаћин највећег сајма туризма у БиХ

  • Извор: СРНА
  • 29.02.2024. 15:14

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да Српска може бити поносна на то да се у Бањалуци одржава највећи сајам туризма у БиХ који ће окупити више од 150 излагача из различитих земаља.

Шулић је истакао да Међународни сајам туризма много значи за промоцију Републике Српске.

Он је навео да ће сајам, који почиње сутра, бити организован на око 1.500 метара квадратних, а највећи простор је закупила Црна Гора.

- То говори да им је вјероватно стало до туриста који долазе из Републике Српске и Федерације БиХ на црногорско приморје - рекао је Шулић на конференцији за новинаре након сједнице Владе Српске.

Он је напоменуо да је са црногорским колегом недавно разговарао о интегрисању граничних прелаза, како би се ријеши проблем дугог чекања на граници људи који иду на црногорско приморје.

Шулић је навео да је, према показатељима Завода за статистику, већ у јануару ове године било 6.000 ноћења више него у истом периоду 2023. године, која је била рекордна у области туризма.

Он је напоменуо да је Српска недавно јединствено наступила на сајму у Београду.

- Око 500 метара квадратних закупљеног простора на једном дијелу сајма, фактички смо направили улицу Републике Српске, имали смо пуно излагача са различитим промоцијама које су биле јако посјећене и сигуран сам да ћемо резултате тог сајма видјети у броју долазака туриста из Србије, али и региона у Републику Српску - закључио је Шулић.

Четврти Међународни сајам туризма у Бањалуци званично ће бити отворен сутра у Спортској дворани "Центар".

Ова сајамска манифестација одржава се у организацији компаније "РС консалтинг енд трејд" уз институционалну подршку Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства трговине и туризма Републике Српске и града Бањалука као домаћина.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)