Министар трговине и туризма

Шулић и Мартиновић о повезивању туристичких дестинација

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2024. 13:00

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић састао се јуче, 22. фебруара 2024. године, у склопу 45. Међународног сајма туризма у Београду са министром туризма, екологије, одрживог развоја и развоја сјевера Црне Горе Владимиром Мартиновићем.

Тема састанка биле су могућности унапређења сарадње у области туризма између Републике Српске (БиХ) и Црне Горе, повезивања туристичких дестинација и могућности креирања заједничке туристичке понуде.

На састанку је било ријечи о интензивирању активности на успостављању интегрисаних граничних прелаза ради бржег протока туриста, гдје су се саговорници сагласили да ће о томе обавијестити Владу Црне Горе и Савјет министара БиХ.

Такође, министри су разговарали и о заједничким активностима на развоју и промоцији рафтинг туризма као заједничког туристичког производа Републике Српске (БиХ) и Црне Горе.

Министри Шулић и Мартиновић разговарали су и о борби против сиве економије у области туризма, те искуствима и механизмима уз помоћ којих је Црна Гора постигла завидне резултате у тим активностима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: