Министар трговине и туризма

Шулић: На Пословном форуму и о пласману домаћих производа на тржиште Мађарске

  • 06.04.2024. 08:50

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић изјавио је Срни да је у оквиру Пословног форума Српске и Мађарске било ријечи и о пласману домаћих производа на мађарско тржиште, али и привлачењу туриста из Мађарске у Српску.

"У наредном периоду посветићемо посебну пажњу додатним промотивним активностима на овом тржишту, као и повезивању привредних субјеката и сигуран сам да ћемо већ на наредном форуму говорити о повећаном броју долазака мађарских гостију у нашу земљу", рекао је Шулић.

Шулић је нагласио да је Мађарска један од најзначајнијих политичких, али и економских партнера Републике Српске у Европи, те да ће Пословни форум допринијети додатном развоју сарадње двије земље, повезивању привреде и склапању пословних аранжмана који ће довести до раста трговинске размјене Српске и Мађарске.

Шта је све договорено током посјете делегације Мађарске Републици Српској

Шта је све договорено током посјете делегације Мађарске Републици Српској

"Договорена је сарадња на реализацији и финансирању три пројекта, вриједности од 140 милиона евра. Драго ми је да је један од њих у мојој Градишци, а ријеч је о пројекту пречишћавања отпадних вода, који је изузетно значајан за наш град и о којем се већ дуго прича, а чија је реализација пролонгирана због повлачења партнера из неких других европских земаља", истакао је Шулић.

Он је захвалио руководству Мађарске што су, и на овом примјеру, показали да је њихова политика - политика грађења и развоја.

"Драго ми је што је Бањалука била домаћин првог Пословног форума, а сигуран сам да ће пракса одржавања оваквих форума бити настављена", закључио је Шулић.

Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

Како је Ројтерс извјештавао о посјети Орбана Бањалуци

У Бањалуци је јуче успјешно окончан први Пословни форум привредника из Републике Српске и Мађарске, који је окупио представнике више од 100 домаћих и мађарских компанија.

Форум је одржан у оквиру посјете Српској делегације Владе Мађарске и привредника, коју је предводио премијер Виктор Орбан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм