Predsjednik udruženja penzionera

Trifunović: Penzije povećane intervencijama Vlade Srpske

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2022. 13:41

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović zahvalio je Vladi Republike Srpske čijim intervencijama rast penzija prati inflaciju i rast cijena.

Trifunović je naveo da su u tekućoj godini penzije povećane za do 15 odsto intervencijom Vlade, uz dodatnu jednokratnu pomoć od po 100 KM.

"Svaki penzioner, kao i ostali građani, ima pravo i na vaučer što mnoga opštinska i gradska udruženja uz tih 100 KM koriste za trodnevni boravak u banjama ili na drugim turistički destinacijama", izjavio je Trifunović u Doboju, gdje prisustvuje sastanku udruženja penzionera sa područja ove regije.

Trifunović je istakao da se penzioneri osjećaju privilegovanim kada je u pitanju odnos sa Vladom Republike Srpske i da se tokom ove godine nada još jednoj novčanoj pomoći kako bi bio poboljšan standard ove populacije.

On je naveo da se danas u Doboju između ostalog raspravljalo o materijalnom položaju penzionera, saradnji sa organima lokalnih zajednica, te o predstojećem završnom šahovskom turniru koji će se od 2. do 4.septembra održati u Tesliću čiji su pokrovitelji predsjednik i Vlada Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji kaže da su primanja penzionera stabilna i redovna zahvaljujući trezorskom poslovanju i da Vlada Republike Srpske i Fond PIO traže najbolja rješenja u datim okolnostima za dostojanstven život najstarijih sugrađana.

Predsjednik Udruženja penzionera iz Dervente Veljko Spasenić kaže da u ovom gradu ima 4.300 penzionera i stotinjah njih sa inostranom penzijom, i da udruženje ima dobru saradnju sa Gradskom uprave Dervente koja svake godine izdvaja sredstva za njihov rad a subvenciju plaćanja lijekova i struje.

Predsjednik Udruženja penzionera Doboja Rajko Gligorić ukazao je na sve benefite po standard koji penzioneri popravljaju intervencijama Vlade Republike Srpske, a kada je u pitanju Doboj očekuje da im se u što skorije vrijeme objekat Doma penzionera vrati na raspolaganje.

Regionalni odbor Udruženja penzionera dobojske regije čine odbori Doboj, Derventa, Petrovo, Stanari, Teslić, Brod, Vukosavlje, Modriča i Šamac

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)