Потврдио предсједник Републике Српске

"У јануару ће пензије бити исплаћене прије Божића"

  • 21.11.2023. 12:06

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је стабилност Српске јака и да ће у јануару пензије бити исплаћене прије Божића.

Додик је рекао да, не само да су власти Српске обезбиједиле да до краја године финансије функционишу несметано, него то обезбјеђују и за сљедећу годину.

Додик: БиХ није имала ниједан разлог да постоји након рата!

Додик: БиХ није имала ниједан разлог да постоји након рата!

Он је рекао да је са премијером Радованом Вишковићем и министром финансија Зором Видовић јуче разговарао о овоме и да су затворили исплату пензија у јануару која ће се десити прије Божића, као што се то традиционално и ради.

"Прије ће банкротирати Њемачка него Република Српска колико год то било смијешно некима у Сарајеву или овдје. Република Српска има свој економски и финансијски ток упркос ограничењима која се намећу са Запада. Српска проналази начина да обезбиједи адекватну замјену за тако нешто. О томе ћете бити обавијештени", нагласио је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је рекао да је стабилност Српске јака, али јесте постоји осјећај притиска јер се Српској не дозвољава да на међународном тржишту Запада може да се појавимо као фактор, као што је то било у прошлом времену. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)