Poskupljenja

Veliki lanci marketa u Austriji dižu cijene

  • 01.04.2022. 18:32

Njemački maloprodajni gigant REWE, koji u Austriji drži i Bila, Bila plus, BIPA i diskont Peni, najavio je veće prodajne cijene za pojedine grupe proizvoda i artikle.

"Trenutno smo suočeni sa velikim brojem rastućih troškova za sirovine, energiju i logistiku, kao i povećanjem cijena od strane prehrambene industrije i dobavljača", rekao je portparol njemačke kompanije REWE grupe, objašnjavajući najavljena povećanja.

Portparol nije dao nikakve informacije o tome kada će i u kojoj meri biti sprovedena povećanja u supermarketima i diskontima. Aldi Nord je ranije najavio da će meso, kobasice i puter od ponedjeljka biti "znatno skuplji".

Prema izvještaju "Vestdojče algemajne cajtunga", Aldi je takođe prinuđen da podigne cijene.

Portparol kompanije je naveo da će prodajne cijene biti podignute samo tamo gdje je zapravo "pritisak visokih troškova".

„Nastavićemo da ne prihvatamo povećane zahtjeve proizvođača i dobavljača koji nisu opravdani povećanim troškovima", nastavio je on. 

"Zato što takođe vidimo da je naš zadatak kao maloprodavca da obuzdamo rastuće cijene u interesu naših kupaca", naveli su.

Тагови:
  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.