ATV

Премије

Вишковић открио колико ће пензије бити повећане

 • Извор: АТВ
 • 29.11.2023. 16:28

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић открио је колико ће пензије бити повећане од 1. јануара наредне године.

Вишковић је, након састанка с представницима странака владајуће већине, рекао да ће пензије бити веће за 9 одсто.

Нагласио је да ће Влада највјероватније у петак на сједници усвојити буџет за 2024. годину у исносу од 5 милијарди и 735 милиона КМ, након чега ће бити упућен Народној скупштини.

Овај буџет је већи за 212 милиона у односу ребаланс који је урађен за 2023, а у односу на буџет 2023. године већи је за 352 милиона.

"Од тих 5 милијарди и 735 милиона имамо за пензије у 24 издвајање од милијарду 785 милиона, што је повећање за 11 посто. Повећање пензија од првог јануара биће око девет посто", истакао је и објаснио да се укупан раст издвајања за пензије од 11 одсто односи не само на раст пензија већ и на повећање броја пензионера.


Добра вијест за све пензионере у Српској!

Добра вијест за све пензионере у Српској!


Пратите нас и путем Вибера

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.