ATV

Састанак

Вишковић са Унијом послодаваца о буџету за 2024. и најнижој плати

 • Извор: АТВ
 • 04.12.2023. 12:18

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Уније послодаваца Републике Српске, које је упознао са Приједлогом буџета Републике Српске за 2024. годину.

Вишковић је презентовао карактеристике новог буџета за идућу годину и представио планове Владе које се тичу издвајања за привреду, прије свега подстицаје за плате, нове технологије, нова запошљавања и за социјално збрињавање радника.

Истакао је да је Влада опредијељена да се додатно унаприједи сарадња са Унијом послодаваца и додао да Влада остаје одговoран партнер који прати стање у привреди и јавном сектору у жељи да се још више поправи положај радника у реалном сектору.

БиХ добија новог “краља енергије”: Један од најбогатијих предузетника преузео још једну компанију

БиХ добија новог “краља енергије”: Један од најбогатијих предузетника преузео још једну компанију

На састанку у Бањалуци разговарано је и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер је истакао увјерење да ће се што прије доћи до најбољег рјешења.

Представници Уније послодаваца Републике Српске изнијели су проблеме сa којима се суочавају, дали приједлоге и сугестије како да се поправи стање и дали подршку премијеру у борби против злоупотреба и сиве зоне.

Влада Српске има спреман буџет

Влада Српске има спреман буџет

Посебно су истакли значај висине подстицаја за набавку нових технологија, јер би тиме побољшали производњу и били конкурентнији на тржишту.

Састанку је присуствовала и министарка финансија Зора Видовић.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.