Sjednica

Vlada o najnižoj plati odlučuje u četvrtak

 • Izvor: ATV
 • 24.01.2023.19:41

Vlada Srpske će odluku o najnižoj plati donijeti u četvrtak. Najniža plata biće sigurno ponovo najveća, ne samo u BiH već i u okruženju, poručuje Radovan Višković.

 Ne iznenađuje ni to kaže što sindikat i poslodavci nisu pronašli zajednički jezik.

“Vlada će reći svoju odluku. Ja ne želim ovog trenutka i ja ne želim ovog momenta reći to će biti u četvrtak na sjednici Vlade i Vlada će donijeti odluku o najnižoj plati koja će sigurno biti ponovo najveća, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u okruženju”, izjavio je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Bilo bi sramota da najniža plata u Srpskoj bude manja od naknade koju će primati majke sa četvoro i više djece, jasni su u Sindikatu uprave. Minimalac se, kažu, godinama zloupotrebljava, tako što podstiče kovertu ali i poslovanje u sivoj zoni. Samo nepostizanje dogovora oko najniže plate jasno govori i da takav model u Srpskoj više ne može opstati. 

“Ono što sam ja iznosio u posljednjim danima da bi bilo sramota da najniža plata u Republici Srpskoj bude manja od naknade koju će primate majke sa četvoro i više djece. Ako gledamo minimalac kao minimalac, on koliki god da je, nedovoljan za život jednog radnika u Republici Srpskoj. Smatramo da se zbog toga mora urediti pitanje obračuna zarade u Republici Srpskoj”, naveo je Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske.

Poslodavci i sindikat o najnižoj plati za ovu godinu pokušali su da se dogovore u dva navrata. Međutim, oba puta bezuspješno. 673 marke prijedlog je poslodavaca dok iz saveza sindikata ne pristaju na iznos manji od 800 maraka.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.