Министарство финансија

За девет пројеката у Српској више од 160 милиона КМ

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2024. 16:40

Влада Републике Српске изабрала је данас девет пројеката укупне вриједности 161,6 милиона КМ који ће бити кандидовани у априлском року за финансирање из средстава Саудијског развојног фонда.

Пројекти који су предложени за финансирање су регулација корита ријеке Крижевице у Сребреници, вриједности 11,5 милиона КМ, затим друга фаза изградње и опремање студентско-ђачког дома у Власеници, вриједности 8,2 милиона, те изградња Средњошколског центра у Источној Илиџи вриједности 9,7 милиона КМ, саопштено је из Министарства финансија.

Предложени су и инфраструктурни пројекти у Приједору вриједности 9,4 милиона КМ, модернизација система управљања отпадом у Градишци вриједности 5,9 милиона КМ, пројекат реконструкције, изградње и опремање објекта четири психијатријске установе у Српској, чија је укупна вриједност 23,2 милиона КМ.


Погон бх. компаније престаје с радом након 130 година

Погон бх. компаније престаје с радом након 130 година

Осим тога, предложени су и пројекти реконструкције и рехабилитације дистрибутивне мреже са замјеном трансформатора и опреме 35/10 киловолтних трафостаница, вриједности шест милиона КМ, затим санације и реконструкције тунела "Крижевићи" вриједности 62,5 милиона КМ, те реконструкције тунела на путној мрежи вриједности 25 милиона КМ.

Из Министарства финансија наводе да се за финансирање код Саудијског фонда конкурише два пута годишње, као и да су 16. фебруара свим министарствима, јединицама локалних самоуправа, те другим јавним предузећима, установама или јавним организацијама достављене смјернице за аплицирање пројеката.

До назначеног рока Министарство финансија је примило укупно 77 пројектних приједлога укупне вриједности 2,5 милијарде КМ.

Из ресорне надлежности Министарстава достављена су 44 пројектна приједлога, за које је аплицирано у вриједности 2,2 милијарде КМ, а одабрана су четири пројекта укупне вриједности 116,9 милиона КМ.


Познато када почиње исплата пензија у Српској

Познато када почиње исплата пензија у Српској

Посматрајући структуру достављених апликација, највише вриједности су из сектора енергетике 945 милиона КМ и саобраћаја милион КМ.

Из ресорне надлежности јединица локалне самоуправе достављена су 33 пројектна приједлога, за које се аплицирало у вриједности од 264 милиона КМ, а извршен је одабир пет пројеката укупне вриједности 44,8 милиона КМ.

Пратите нас и путем Вибера