Saradnja Kine i BiH

Za projekte "Jedan pojas, jedan put" više od 100 milijardi evra

  • 13.09.2018. 15:20

BiH je dio najvećeg kineskog projekta "Jedan pojas, jedan put" u kome je Kina za različite projekte na raspolaganje stavila više od 100 milijardi evra, istaknuto je danas u Sarajevu tokom razgovora ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ambasadora Kine u BiH Čen Bo.

U okviru ovog projekta potpisan je i sporazum o viznoj liberalizaciji koji je kineske turiste već stavio na peto mjesto po broju onih koji su u ovoj godini posjetili BiH, a očekuje se da će naredne godine BiH posjetiti oko 100.000 turista iz ove istočne zemlje, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. 

Na sastanku je konstatovano da su u posljednje četiri godine napravljeni ogromni pomaci u spoljnotrgovinskoj razmjeni BiH, koja je sa Kinom porasla za više od 100 odsto, a potpisano je i nekoliko ključnih sporazuma važnih za unapređenje ekonomske saradnje. 

Jedan od njih je i sporazum iz oblasti poljoprivrede i veterinarstva, gdje je BiH omogućen izvoz hrane životinjskog porijekla u Kinu. 

Abmasador Kine najavila je dolazak zamjenika ministra trgovine Fu Zijinga, koji će predvoditi delegaciju na sastanku Zajedničkog komiteta za ekonomiju i trgovinu Kine i BiH, u Sarajevu od 27. do 29. septembra.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.