Džeparac

Zarade i do 85 evra, a zabavljaju se i uživaju: Nikola otkrio kako

  • Извор: Курир
  • 16.06.2023. 18:32

Dobra zabava, druženje sa ljudima koji imaju slična interesovanja i slušaju istu muziku, a na kraju dana i honorar. Novac se dobija na ruke, a iznos nije mali s obziirom da se u ovom poslu samo uživa - od 2.000 (17 evra) do 10.000 dinara (85 evra).

Za mladiće i djevojke ovo su poslovi iz snova, ne mogu doduše da budu stalni izvor prihoda, ali za pristojan džeparac dok su kod mame i tate, sasvim pristojan novac.

Oglasi za ove poslove mogu da se nađu samo na određenim Viber grupama, a u pitanju su uglavnom snimanje spotova, reklama i statiranje u filmovima i serijama.

Mladi čini se uživaju u ovakvom angažovanju o čemu svjedoči i ogroman broj prijava.

Njihovi administratori često napominju da oni koji su već u grupi mogu da ubacuju svoje prijatelje koji bi učestvovali u sličnim projektima.

Navodeći da su im svi profili ljudi potrebni za snimanja koja organizuju. Kako je rekao beogradski maturant Nikola za "Kurir" ove grupe broje po više od 10.000 članova, a oglasi su gotovo svakodnevni.

Nekada ih bude i po nekoliko u toku dana.


Daju dnevnicu i do 70 evra, smještaj i hrana obezbijeđeni, neki nude i na učinak

Daju dnevnicu i do 70 evra, smještaj i hrana obezbijeđeni, neki nude i na učinak

Njega je nedavno povezala drugarica i već je snimao spot za jednog poznatog beogradskog repera.

Kaže da se odlično proveo, a jedini uslov koji je postavio organizator je da u svi obučeni u potpuno crnu odjeću.

"Proveli smo popodne na rijeci, uživali, družili se, slušali muziku koju volimo i na kraju smo još dobili po 2.000 dinara. Lova nije neka, ali nije ni posao. Važno je da stalno čitate objave, da ste u toku, što nama mladima nije teško pošto stalno visimo na mrežama", otkriva Nikola.

Organizatori uglavnom traže mlade od 18 do 30 godina, ali ima i oglasa za nešto starije.

Primjera radi, u jednom za snimanje spota u nedjelju su potrebne samo djevojke od 19 do 24 godine, a kako je navedeno honorar je 50 evra.

Snimanje će biti u Požarevcu uz organizovan prevoz iz Beograda. U pitanju je snimanje spota za pjesmu, a djevojke će se slikati, đuskati i uživati.

Nikola otkriva da se, recimo, za jedan projekat traže muškarci i žene od 20 do čak 60 godina. Uslov je da nemaju moderne frizure, a dame nikako ne smiju da imaju duge lakirane nokte i šatiranu kosu.

Snimajući dan traje od 7 do 19 sati, a isplata je odmah po 2.500 dinara. Za isti projekat potrebni su i muškarci od 20 do 45 godina koji bi bili policajci u sudnici.

Često ima i onih oglasa koji su hitni i važno je da neko može istog dana da se pojavi na traženoj lokaciji. Uvijek je organizovan prevoz i isplata dnevnica odmah po obavljenom poslu.

Jedna od objava posebno je zainteresovala ovog beogradskog maturanta. Tražili su se statisti od 18 do 29 godina za potrebe prijemnog ispita na Fakultetu dramskih umjetnosti, a naglašeno je da sve što se snimi služi samo za ispit, nigde se ne objavljuje, već je samo pomoć kandidatima da spreme svoj film.


Nude platu 1.400 KM i plaćeno ljetovanje, ali radnike ne mogu naći

Nude platu 1.400 KM i plaćeno ljetovanje, ali radnike ne mogu naći

Ovdje je honorar 2.000, a snimanje traje od 8.30 do 18 sati. To je, kaže, prilika da uvježba i neke "cake" koje mu mogu pomoći u kasnijem angažovanju.

"Mnogo bolje prolaze zgodni i lijepi momci i djevojke. Njihovi honorari su veći. Tako su nedavno objavili oglas samo za momke i djevojke prijatne spoljašnjosti, šarmante i interesantne za snimanje reklame u jednoj kladionici. Snimajući dan je 3.500 dinara (oko 30 evra), ali to nije sve. Više novca, tačnije, čak 10.000 dobiće manekenski tipovi. To je odlična lova", kaže Nikola.

Prijava

U prijavi se uglavnom traži slanje dvije sveže jasne fotografije, jednu lica i drugu cijelog tijela i to bez naočara za sunce i fotošopa.

Svi zainteresovane pored osnovnih podataka ponekad treba da pošalju visinu, težinu, konfekcijski broj odjeće i broj obuće.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска