Од вечерас у 22:30

Љето у знаку смијеха: 'Црна Гуја' сваког радног дана на АТВ-у

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 16:03

Од вечерас у програму АТВ-а можете да пратите једну од серија које су залудјеле цијели свијет, а ова је на трон најбољих серија дошла због невјероватно истанчаног британског хумора – 'Црна Гуја' права је историјско-комична авантура коју никако не желите да пропустите.

Окосница серије је живот Едмунда, 'Црне Гује', кроз који у четири сезоне и више засебних епизода, пролазимо раздобљима британске историје, јер све пролази, али реинкарнација чувене Црне Гује никада! Насловни лик, и један од два који се не мијења нити у једној сезони, игра познати Рован Аткинсон који је, поред Ричарда Куртиса и Бена Елтона, коаутор серије. Поред њега, континуитет има још само његов, слабо памећу обдарен, пријатељ Болдрик, којег игра сјајни Тони Робинсон. Прва сезона открива британски двор давне 1485. године и упознаје нас са Едмундовим свијетом и свијетом ове унебесне комедије. Друга сезона посвећена је детињастој крајљици Елизабети Првој, трећа се бави Регентским периодом и пеховима принца Џорџа. Финална, четврта сезона, смјештена је на бојишта Првог свјетског рата.

Непревазиђена комика, спектакуларне игре ријечима, аутентични костими, забавни свијет између историје и њених чињеница и фикције, само су дио нарочитог духа култне приче о неуништивој Црној Гуји. Прије пет година шушкало се како је у току писање сценарија за пету сезону, чија би се радња дешавала у савременом добу и гдје би, онај који се увијек враћа као бумеранг, био универзитетски професор.

На нову страницу историје комичног свијета 'Црне Гује' се још чека, а до тада не пропустите уживање у епизодама од понедјељка до петка у 22 часа и 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: