OD UTORKA DO PETKA U 23:45

RAKE: Bez kočnica

  • Извор: АТВ
  • 18.10.2022. 15:01

‘Rake’ je australijska TV serija koju je režirao Peter Duncan i poznati australijski advokat Charles Waterstreet koji je bio uzor za građenje glavnog lika.

Serija kroz pet sezona prati život krivičara, Cleavera Greena, čiji je život u rasulu. Optužen je za utaju poreza, razveden je od supruge i rastavljen od sina, ovisnik zaljubljen u prostitutku koja radi u njegovoj najdražoj javnoj kući.

Poznat je kao advokat koji voli bizarne i naizgled beznadežne slučajeve, te žustro zastupa kanibale, dilere, bigamiste i druge velike grešnike. No, iako spašava druge, nikako ne može da se spasi iz ponora vlastitog autodestruktivnog života.

Serija je doživjela i američku verziju pod istim nazivom, takođe u režiji Petera Duncana, ali je mnogo veći uspjeh i kod publike i kod kritike doživjela australijska verzija, o čemu svjedoči čak 30 nominacija na prestižnim filmskim festivalima u Australiji i u cijelom svijetu, te osam osvojenih nagrada koje su pokupili Richard Roxburgh za najbolju glavnu ulogu, Peter Duncan za najbolju režiju, Ian Collis za najbolju produkciju, te Andrew Knight za scenario pojedinačnih epizoda.

Hoće li neodoljivi razvratnik isplivati iz mulja sopstvenog života ili potpuno potonuti?

Australijska serija ‘Rake’, od utorka do petka u 23 časa i 45 minuta.

Тагови: