NEDJELJA U 21

SLATKO OD SNOVA: Sjajan domaći mjuzikl

  • Izvor: ATV
  • 21.01.2023.16:00

‘Slatko od snova’ je srpski film iz ’94. godine u režiji Vladimira Živkovića, prema scenariju Srđana Dragojevića, koji vas vraća u vrijeme početka karijere čuvene pjevačice narodne muzike Dragane Mirković. U ovom sjajnom domaćem mjuziklu ona ne igra sebe, već mladu djevojku Deni koja sanja o velikoj muzičkoj karijeri.

Deni radi u ‘McDonalds-u’ i sanja o tome da postane velika muzička zvijezda. Raznoseći porudžbine ona upoznaje ‘kraja estrade’ koji joj daje priliku da kroz njegovu ‘Fabriku snova’ ostvari svoje velike želje. Scenarista je dodao jedan veoma simpatičan obrt – na svom putu ka slavi ona susreće duh Elvisa Presley-ja koji je u ovoj verziji Srbin i zove se Veselin Prislić. Elvisov duh želi da ostvari mir tako što odlazi u svoj rodni kraj da makar jednom okusi toplinu i ljepote zavičaja. Tako se djevojka sa velikim željama u srcu udružuje sa duhom i na neki način njenim savjeznikom na trnovitom putu do zvijezda.

Film prije svega donosi sjajne hitove koje potpisuju Rambo Amadeus i Vlatko Stefanovski, pa tako slobodno možemo da kažemo da je “lajt motiv” ovog filma kroz likove Deni i Elvisa zapravo muzika, pa možemo reći da je ovo pravi domaći mjuzikl. Osim toga u filmu su igrali poznati glumci poput Bate Živojinovica, Zorana Cvijanovića i Branke Katić.

‘Slatko do snova’, nedjelja u 21 čas.