NEDJELJA U 21

SUMNJIVO LICE: Bezvremenski Nušićev duh

 • Izvor: ATV
 • 18.03.2023.16:00

'Sumnjivo lice' je jugoslavenski TV film iz '89. godine u režiji Arse Miloševića, a prema istoimenoj komediji Branislava Nušića.

Umijeće Branislava Nušića da kroz zabunu, britak i dvosmislen jezik, satirične elemente progovori o karakterima i odnosu pojedinca i institucija prema državi i u 'Sumnjivom licu' doseglo je vrhunac.

Kapetana Protića, pisara Viću i policajca Žiku, sumnjiva depeša i dolazak nepoznatog muškarca potpuno će uznemiriti i njihovu maštu rasplamsati do usijanja. Želja da uhvate zlikovca, opasno 'sumnjivo lice' uvućiće ih u nevjerovatne zgode i nezgode, no na kraju će se ispostaviti da je nepoznata prijetnja državi, zaljubljeni apotekar iz unutrašnjosti, koji je stigao u varošicu s namjerom da postane Protićev zet. Kako bi čim prije raskrinkali prijetnju varošici i cijeloj dinastiji u pomoć pozivaju i lokalnog detektiva Aleksu Žunića, kada situacija počinje rapidno da se otima kontroli.

Nušić, a onda i glumačka ekipa, rediteljski osjećaj za jedinstven humor najplodonosnijeg srpskog komediografa, opet su pokazali da je Nušić zaista bio miljenik komedije i da je u običnom svijetu i neobičnom mentalitetu pronašao sve ono što njegova djela čini neprolaznim.

Najbolje domaće komedije su nedjeljom na ATV-u – 'Sumnjivo lice' u 21 čas.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.