НЕДЈЕЉА У 20:30

ВРБА: Мајчинство

  • Извор: АТВ
  • 15.03.2024. 19:30

'Врба' је драма из 2019. године у режији Милча Малчевског.

Прича прати три жене, једну средњовековну и двије савремене које се боре се да постану мајке. Кроз њихову борбу за потомство, оне се боре и са традицијом, лојалношћу, процесом усвајања и контролом над својим телима, што их претвара у хероине.

Филм је премијерно приказан на Филмском фестивалу у Риму и кандидован је као македонски филм за најбољи међународни филм на 93. додели Оскара, али није прошао у номинације. И поред тога филм је освојио чак 13 награда на престижним фестивалима независних филмова, те 5 номинација.

Манчевски је познат по опсежним причама, које се просежу по неколико вијекова – тако је и овдје за јунакињу из средњег вијека спровео истраживање заједно са шет спољних сарадника, љекара и историчара, како би подробно испитао начин живота македонског сељака из 16. вијека, али и познавање ин витро процедура и потенцијалног аутизма код дјеце.

'Врба' у недјељу у 20 часова и 30 минута.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм