Градоначелник

Аџић: Одати признање онима који су развијали Градишку и Српску

  • Извор: СРНА
  • 24.04.2024. 22:04

У градишком Културном центру вечерас је одржана Академија поводом Дана града Градишка - 24. априла, на којој су уручена признања заслужним појединцима, организацијама и предузећима.

Градоначелник Зоран Аџић рекао је да је обавеза Града да се одужи, вреднује и ода признање онима који су оставили дубок траг у развоју Градишке и Републике Српске.

Говорећи о постигнућима у претходних годину дана, Аџић је истакао да је у Градишци рађено доста на изградњи инфраструктуре, стварању претпоставки за развој привреде и друштвених активности.

Он је истакао да је највећи успјех градских власти то што је кроз јавни позив додијелила 3.700 хектара пољопривредног земљишта за 252 градишких малих и средњих газдинстава.

"На тај начин обезбјеђујемо услове да ти људи остану на сели и развијају своја пољопривредна газдинства, а претходних година доста је улагано и вођено рачуна да равномјерно развијамо све мјесне заједнице на подручју Градишке", нагласио је Аџић.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић је истакао да је расподјела и давање земљишта у закуп малим и средњим пољопривредним газдинствима веома важна за даљи развој пољопривреде Градишке и Републике Српске.

Он је рекао да је Влада Републике Српске граду Градишка додијелила све расположиве пољопривредне површине како би што више пољопривредника имало довољно обрадиве земље и обезбиједило одрживост и конкурентност.

Минић је додао да су предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Српске свих претходних година подржавали развојне пројекте у Градишци и похвалио градске власти које у сваком моменту имају спремљене пројекте који могу подржати домаће и међународне институције.

Повеља града Градишка ове године додијељена је академику Гојку Суботићу, коју је у његово име примио директор градишког Завичајног музеја Бојан Вујчић.

Захвалнице поводом Дана града додијељене су доктору Бранку Грбићу за заслуге у здравству, Драги Шмитрану за постигнуте резултате у образовању, те Централном културно-умјетмничком друштву "Лепа Радић" за заслуге у области културно-умјетничког рада.

За заслуге у области хуманитарног рада захвалнице су додијељене Жељки Деспотовић, Сњежани Хрвачевић, Драгутину Глигићу и Зорану Мијићу, а за резултате у области спорта Милану Пузићу.

Захвалнице за допринос у области привреде додијељене су Јавном предузећу "Противградна превентива Републике Српске", предузећу "Рефлекс", те Самиру Малкочу и Мили Поповићу.

Академији поводом Дана града Градишка присуствовали су амбасадори Аустрије и Словеније, Урлике Хартман и Дамијан Седар, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и бројни представници републичких и градских институција, вјерских организација, привредници, представници борачких, културних, спортских и других организација.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)