Kotor Varoš

Ambulanta Šiprage u katastrofalnom stanju: "Nova bi mogla biti izgrađena u ovoj ili narednoj godini"

  • Извор: АТВ
  • 23.05.2023. 08:47

Ambulanta porodične medicine Šiprage, na području opštine Kotor Varoš, je u jako lošem stanju, kažu za ATV stanovnici ovog mjesta.

Kako kažu, Ambulanta, u kojoj se liječe i djeca, je puna vlage, plijesni i buđi a i krov prokišnjava. Dodaju da je u takvom stanju već godinama a ništa se ne poduzima povodom toga.

Iz JZU Dom zdravlja "Sveti Pantelejmon" Kotor Varoš za ATV su rekli da su upoznati sa ovim problemom te navode da su u više navrata aplicirali i kandidovali projakat izgradnje navedene ambulante, budući da je u takvom stanju da bilo kakva sanacija nije moguća.

“Prošle godne smo ušli u najuži krug projekata koje finansira Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije Bosne i Hercegovine, a imamo obećanje da bi u ovoj ili narednoj godini projekat izgradnje nove ambulante u ovom mjestu mogao biti završen. Takođe, obaviješteno je i nadležno Ministarstvo kao i Opština Kotor Varoš, te smo u nekoliko navrata i kandidovali projekat izgradnje uz učešće pri izgradnji ambulante”, naveli su iz Doma zdravlja u Kotor Varošu.

Dodaju da su upoznati sa postojećim stanjem, ali kažu da nisu u mogućnosti da u cjelosti samostalno finansiraju projekat. 

“Obzirom na vrijednost investicije, nismo u mogućnosti da u cjelosti samostalno finansiramo projekat. O svemu navedenom upoznali smo i mještane Mjesne zajednice Šiprage i u potrazi smo za rješenjem koje bi bilo trajno i adekvatno”, kažu za ATV iz Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon".

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб