Pregršt ponuda

Avanturistički turizam sve više zastupljen u ponudi Trebinja

  • Извор: АТВ
  • 27.11.2022. 19:36

U trebinjskom turizmu je sve više avanturizma. Biciklima kroz Popovo polje, kajakom niz Trebišnjicu, kvadom na Leotar, paraglajderom sa Leotara, ovo je samo dio trebinjske avanturističke ponude. Da se avanturizam na jugu razvija dokaz je i nedavno otvorena agencija za aktivni turizam.

"Potencijali su veliki, imamo Park prirode Orijen, imamo predivnu rijeku Trebišnjicu, divna sela, to treba dosta da se reklamira da bi to digli na jedan viši nivo da Trebinje postane prepoznato kao takva vrsta destinacije za aktivne sportove", kaže Slavenko Vukasović, HERZ Adventures Trebinje.

Nemanja Spaić voli adrenalin i  zato se odlučio  upotpuniti turističku ponudu Trebinja. Od skora se trebinjske znamenitosti i prirodne ljepote mogu obići i kvadovima. Prča nam da je ova vožnja prava avantura, kaže, na koju god stranu da okrenete dobro je.

"Ima tu više ruta, manje zahtjevnih i više zahtjenih. Neke rute su obilazak manastira, one su po makadamskim putevima, kombinovano sa asfaltnim, to su rute kroz Popovo polje do Duži, do manastira Tvrdoš, druga ruta je npr izlazak na Leotar ona nije zahtjevna ali je opasna i treba se biti oprezan. Takođe imamo rute na Golo brdo i Strač", kaže Nemanja Spaić, Renta kvad Trebinje.

Neke rute su duže i teže, na kvadu se može sve do planine Orjen. Avanturizam je u svojoj ekspanziji kažu u Turističkoj organizaciji grada Trebinja zato  i podržavaju ovakve ideje.

"Avanturizam je i u Strategiji razvoja grada Trebinja jedna od osnovnih grana turizma koja će se u narednih 10 godina i razvijati na čemu se i bazira neki budući turistički razvoj Trebinja uzmimo li u obzir da je Strategija predvidila i širenje aktivnosti iz samog centra grada na ruralna područja", kaže Žarko Vico, Turistička organizacija Trebinje.

U avanturizmu najviše uživaju stranci posebno oni koji dolaze iz  zapadne i centralne Evrope, u Turističkoj kažu da je sve više domaćih turista koji traže avanture. Hercegovačka bespuća i vrleti sve ostavljaju bez daha.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.