Узгајивачи свиња

Бијељински фармери протестују пред Градском управом: Петровић није изашао

  • Извор: АТВ
  • 19.09.2023. 12:37

Фармери из бијељинског насеља Бродац окупили су се данас испред Градске управе како би исказали незадовољство због тога што се у то насеље довозе и у непокривене јаме бацају свиње еутаназиране због афричке куге.

Огорчени фармери тражили су састанак са градоначелником Бијељине Љубишом Петровићем који није ни изашао из зграде.

Предсједник Мјесне заједнице Бродац Слободан Марић рекао је да се у то насеље довозе еутаназиране свиње и бацају у непокривене јаме, а онда их пси развлаче и настаје права катострофа. Око јама се шири несносан смрад.

Марић је рекао да су мјештани сагласни да траже начин како да се изврши безбједан укоп еутаназираних свиња.

Како је рекао, Градска управа је прије мјесец донијела одлуку да се свиње укопавају у том насељу што је изазвало незадовољство код мјештана.

У Мјесној заједици Бродац живи око 3.000 становника, а око 680 их се бави пољопривредом и узгојем свиња. Ово је једна од ријетких мјесних заједница у којој је за све вријеме афричке куге остало шест заражених домаћинстава.

Марић је указао и да се ово мјесто налази у сливу ријека Дрине и Саве, због чега сматра да постоји опасност од ширења заразе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.