Slava opštine

Bileća: Savindan proslavili opština i Saborni hram

  • Извор: АТВ
  • 27.01.2023. 20:37

Da Bileća krene naprijed, da mladi ostaju, da se otvaraju radna mjesta i da loše političke slike konačno postanu prošlost, to su želje Bilećana na krsnu slavu opštine.

“Najveće želje svakog od nas je da pokušamo da nađemo načina da otvorimo što više radnih mjesta, da naša djeca ostaju u Bileći, da ne idu nigdje drugo. Bileća je nekada bila jedna od najrazvijenijih opština u BIH i to je naša želja.”

“Naš grad, naša slava, prelijepo.”

“Osjećamo se prelijepo, divan dan za Bileću i puno nam je srce svima”, “Koje su želje Bilećana za svoju opštinu?”, “Da bude još bolje, svi i u to vjerujemo i nadamo se.”

“Da bude bolje našoj Bileći, ja to želim.”

I gosti koji su stigli kažu da je stagnacija opštine očigledna. I oni su poželjeni preokret.

“Stvarno se nadam i toliko bi želio da se nešto desi. Mora se desiti, ovako ne može, ode omladina, ode sve. Pun je Novi Sad Bilećana”, kaže Milan Bobot, Klek kod Zrenjanina. 

“Bileća na današnji dan mora da izgleda lijepo a kako je to drugim danima neka građani o tome cijene. Ja sam se uvijek osjećao lijepo kada dođem”, rekao je Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić.

Da račun izađe iz blokade, redovne plate, da sudskih poziva bude što manje i da se odbornici ne tuku, to su želje prvog čovjeka Bileće. 

“Moja želja kao načelnika ove opštine bila bi da stabilizujemo naš budžet, naše finansije i da, ako Bog da, dođemo u tu priliku da isplaćujemo redevno plate, da stavimo koji metar asfalta”; izjavio je Veselin Vujović, načelnik opštine Bileća. Na naše pitanje  razlikuje li se ovaj Savindan od prošlog kada govori o tim problemima, Vujović odgovara: “Pa razlikuje nešto malo, nešto malo pokušavamo da radimo i uradili smo ali treba vremena.”

O problemima ove lokalne zajednice danas se nije mnogo mislilo. Savindan u Bileći uvijek je poseban i slava se obilježi dostojanstveno. Nije falilo bogatog programa, pjesme i igre.

Da je Savindan najsvečaniji dan u godini dokaz je i današnja litija u kojoj je nekoliko stotina Bilećana. 


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)