Novi Grad

Boro Lajšić iz Svodne uhvatio poskoka: Proljeće na pragu?

 • Izvor: RTRS
 • 09.03.2023.14:00

Boro Lajšić iz sela Svodna kod Novog Grada uhvatio je danas u blizini svoje kuće poskoka.

Kako kaže Lajšić, poskoci nisu rijetkost na ovom terenu, međutim, nije uobičajeno da se na otvorenom zateknu ovako rano, već početkom marta.

Dodaje da bi ovo mogao da bude znak da je proljeće "na pragu".

Evropski poskok je vrsta zmije iz porodice ljutica. Јedinstvena karakteristika poskoka, po kojoj je lako prepoznatljiv, je "rog" na prednjem dijelu glave.

Od terena najviše voli suva i kamenita mjesta obrasla trnjem i niskim rastinjem, kao i rubove svijetlih šuma. Možemo ga sresti do 1.000 metara nadmorske visine.

(Foto: RTRS)

Tagovi:
 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Red Rock' je irska kriminalistička serija u režiji Petera McKenna koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

 • 23:15 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.