Četvrti po redu

Brojni gosti u Trebinju pred Samit energetike

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2023. 19:20

Samiti, seminari, festivali takvih događaja je u Trebinju nikad više. Baš oni dovedu brojne goste i to u doba godine koji mnogi nazivaju “mrtvi period“. Sprema se četvrti Samit energetike a stiže rekordan broj učesnika. Organizatori kažu da Trebinje postaje tijesno.

“Moram da kažem da SET prevaziđe smještajne kapacitete ovdje u Trebinju i naravno i dalje apelujem na sve donosioce odluka da se radi na novim smještajnim kapacitetima. Da li da se dovlače investitori, da se zovu, da se pravi jedan veliki hotel koji bi bio spreman na ovo i da Trebinje u narednim godinama postane pravi kongresni centar”, kaže direktor SET-a Aleksandar Branković.

Grad na jugu zanimljiv je i za festivale. Baš ovoga vikenda se održao jedan pa je grad bio pun. Organizatori kažu da se nisu mnogo dvoumili oko izbora destinacije.

“Trebinje će samo po sebi vrlo brzo postati jedna od jačih destinacija. Kada smo govorili o festivalu u BiH, Republici Srpskoj svi su bili ono kao Sarajevo Banjaluka, jako mi je drago što je Trebinje stalo rame uz rame sa Sarajevom i Banjalukom”, kaže PR Music Fest Trebinje Jelena Petković.

Dva krcata vikenda u sred marta mnogo znače, kažu turistički radnici. Žarko Vico poručuje da se polako ali isgurno ide ka zacrtanim ciljevima.

“Imamo jedan jasan cilj i pravac koji je definisan i Strategijom razvoja turizma grada Trebinja, držimo se utabanih staza tako da se nadamo da će i naredni događaji i sezona pred nama dokazati da je Trebinje jedan od bisera turizma i Republike Srpske i BiH”, kaže Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja.

Najave za sezonu su dosta dobre dodaje Vico i nada se da će i ova godina za trebinjski turizam biti rekordna.

  • 23:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.