ATV

Градоначелник Источног Сарајева

Ћосић: Република Српска - наша најскупља ријеч

  • Извор: АТВ
  • 17.11.2023. 09:29

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић поручио је пред наордни митинг "Бранимо Српску“ који ће бити одржан у понедјељак у том граду да су његови становници, као и становници свих његових општина и Сарајевско-романијска регије у цјелини имали историјску улогу у стварању Републике Српске, њеној и одбрани српског народа и његових вјековних огњишта током Одбрамбено-отаџбинског рата, положивши огромне жртве на олтар српства и наше слободе.

"Својом саборношћу, патриотизмом, непоколебљивом вољом и љубављу одупрли су се и свим настојањима да их разни центри моћи  претворе у обесправљену мањину на сопственој земљи и одважно, носећи крст достојанства, части и поноса, са ледине изградили сасвим нови град који је данас украс и један од најважнијих центара Републике Српске“, навео је Ћосић у објави на друштвеној мрежи Фејсбук.

Како тада, тако и данас, додаје Ћосић даље, у миру, људи овог краја стоје на истом бранику, свјесни да за Србе "нема слободе без њихове државе и дошао је тренутак да то јасно и гласно поручимо са свенародног окупљања под слоганом "Бранимо Српску", на којем ћемо изнова показати да је Република Српска за нас светиња и да су надлежности њених институција и њена имовина темељ опстанка српског народа на својим огњиштима и кућни праг свих нас који ћемо бранити и одбранити слогом, мудрошћу и свим демократским средствима заснованим на правима која нам припадају по уставним рјешењима и Дејтонском мировном споразуму“.

"Република Српска је, попут Косова и Метохије, наша најскупља ријеч и нити ћемо је заборавити, нити ћемо је се одрећи, нити ће нам је из живота отргнути разноразни странци, њихови послушници и сарајевски унитаристи, који морају знати да ћемо се и као народ и као Република питати за све у државној заједници БиХ, у уставном капацитету који нам припада и који не могу и неће окрњити“, навео је Ћосић. 

Ћосић је позвао становнике Источног Сарајева да се масовно окупе на митингу "Бранимо Српску“ у понедјељак.

"Поштовани суграђани, позивамо вас да масовно и заједно, саборно, какви смо били у рату, егзодусу сарајевских Срба, али и одлучној намјери да изградимо свој град у Републици Српској,  дођемо 20. новембра, у 19 часова, у велику спортску дворану на Тргу Републике Српске у Источном Новом Сарајеву, испунимо је до посљедњег мјеста и дигнемо свој глас у заштиту наше Републике и институција, глас за нашу слободу и достојанство српског народа. БРАНИМО СРПСКУ!“, закључио је Ћосић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:40 Серија: Бува (16+)

    Британска трагикомична серија из 2016. године о дјевојци са надимком "Бува" која је преживјела огромну трагедију од које се никако не опоравља.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм