Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановићева у Источном Сарајеву: Видљиви резултати заједничког рада

  • Извор: СРНА
  • 26.09.2023. 14:10

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поздравила је резултате које је град Источно Сарајево, са општинама у свом саставу, постигао у посљедњих петнаестак година, а што је остварено на основу добре и успјешне сарадње и разумијевања локалне и републичке власти, као и подршке српских представника у заједничким институцијама БиХ.

Цвијановићева је изразила задовољство што је њен данашњи разговор са руководством града Источно Сарајево био конструктиван, као што је то било и ранијих година.

"И овај пут смо констатовали видљиве резултате заједничког рада локалне и републичке власти, уз подршку наших људи који имају позиције у заједничким институцијамам БиХ", изјавила је Цвијановићева након састанка са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем, предсједником Скупштине града Бранком Короманом и начелником Источног Новог Сарајева Јованом Катићем.

Шулић: Зелене дестинације велика развојна шанса Српске

Шулић: Зелене дестинације велика развојна шанса Српске

Цвијановићева је изразила задовољство и због чињенице да су на подручју Источног Сарајева реализовани бројни пројекти у области саобраћајне и комуналне инфраструктуре, али и у области предшколског, основног, средњег и високог образовања.

Она је истакла да увијек цијени иницијативу која долази од Ћосића и његових сарадника да се, осим пројеката у овим областима, укључујући и културу, развијају и други садржаји битни за грађане и посебно младе у Источном Сарајеву, на чему су сви заједно предано радили.

"Преданост Владе Републике Српске и подршка развоју Источног Сарајева у континуитету је доказана много пута до сада током посљедњих петнаестак година, а резултати су веома значајни и јасно видљиви на разним пољима", рекла је Цвијановићева и потврдила да град Источно Сарајево има стратешки значај за Републику Српску.

Цвијановић: Ако постоји суверенитет, показати га на дјелу

Цвијановић: Ако постоји суверенитет, показати га на дјелу

Она је навела да су за републичку власт важне и остале локалне заједнице у Републици Српској о којим Влада Републике Српске води рачуна уз помоћ српских представника у заједничким институцијама БиХ.

Цвијановићева је истакла да су запослени у заједничким институцијама БиХ дио квоте Републике Српске и да тамо имају своја радна мјеста захваљујући Републици Српској, која о њима и те како води рачуна, без обзира што номинално изгледа да им је послодавац неко други.

Источно Сарајево подржава најбоље студенте

Источно Сарајево подржава најбоље студенте

Она је нагласила да је политичка стабилност важна за Републику Српску и за сваку њену локалну заједницу, додајући да су одређени финансијски проблеми који су се јавили протеклих мјесеци сада превазиђени, и што је већ видљиво на локалном нивоу.

Према њеним ријечима, планови републичке власти за развој општина у Републици Српској су реални и оптимистични, управо захваљујући доброј сарадњи локалних и републичких власти, што се посебно односи на отварање нових радних мјеста и подстицаје привредним активностима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.