Trzavice

Da li je vlast u Gacku na stabilnim ili klimavim nogama?

  • Извор: АТВ
  • 05.03.2023. 19:28

Pao rebalans za prošlu, zakasnio budžet za ovu godinu, prazne nečelničke fotelje i zakočeni projekti sve su to posljedice trzavica među gatačkim čelnicima. Skupštinska većina okupljena oko SNDS-a stalno je klimava. Neki su to i priznali.

"Ja nisam zadovoljan brzinom promjena u Gacku koje građani očekuju, građani nisu dobili ono što su tražili, tražili su kvalitetniji život u Gacku ali ga nažalost još nisu dobili. Sa promjenom vlasti nije došao kvalitetniji život. Tačka", kaže Siniša Šuković, odbornik SNSD-a.

Lični su stavljeni ispred kolektivnih interesa i zato građani Gacka ispaštaju to kažu u opoziciji. Slikovito opisuju vladajuću većinu.

"Vladajući su prava tempirana bomba u Gacku, oni dok ne sjednu ovdje i dok se ne pročita dnevni red oni nisu sigurni da li će se taj dnevi red usvojiti", kaže Savo Starović, odbornik SDS-a.

"Da li ste tempirana bomba i jeste li se uspjeli dogovoriti i uskladiti? Ličim li Vam ja na tempiranu bombu? Vi i vladajuči. Ličim li vam ja na tempiranu bombu? Ponekad", kaže Ognjen Milinković, načelnik opštine Gacko.

Do smijeha vrlo često u Gacku nije, nije ni čelnicima iako to vješto prikrivaju. Predsjednik lokalnog parlamenta i načelnika opštine kažu da je vlast stabilna.

"Pa ja mislim da nema problema u vladajućoj večini, jedanaest odbornika za budžet za sve predložene amandmane tako da. U SNSD-u? Evo kako vidite svi smo glasali onako kako smo se dogovorili", kaže Milinković.

"Skupštinska većina je kao što vidite stabilna. Mi imamo 11 ruku a za skupštinsku većinu je potrebno 10", kaže Rajko Papović, predsjednik Skupštine u Gacku.

Nekada ih ne bude 10. Na kočnicu su za sada stajali odbornica DNS i jedan SNSD-ovac. Problemi u Gacku krenuli su nakon prošlih opštih izbora a razlog se vidi u lošem rezultatu. Raspušten je opštinski odbor SNSD-a a nakon punih 17 godina ostali su i bez fotelje direktora u RiTE Gacku.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.