Влада Српске

Дио Зворника припаја се Лопарама

  • Извор: АТВ
  • 11.04.2024. 13:37

Влада Републике Српске утврдила је, на 65. сједници у Бањалуци, Приједлог закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре.

Овим Приједлогом дио насељеног мјеста Кисељак на подручју града Зворник укупне површине 192,69 хектара припојиће се насељеном мјесту Подгора на подручју општине Лопаре. 

„Доношењем наведеног закона створиће се бољи услови изградње, развоја и одржавања основне инфраструктуре, пружања и коришћења комуналних и других услуга за становништво подручја које се припаја општини Лопаре, а посебно управљање јавним путевима и комуналним отпадом од стране Општине Лопаре“, саопштено је из Владе Републике Српске након сједнице.

Савић предао петицију против изградње рудника литијума у општини Лопаре

Савић предао петицију против изградње рудника литијума у општини Лопаре

О овој територијалној промјени постоји сагласност Града Зворник и Општине Лопаре.

Нацрт Закона о припајању дијела Града Зворник Општини Лопаре Народна скупштина Републике Српске разматрала је и усвојила на прошлој, односно на 8. редовној сједници Народне скупштине, одржаној 12, 13. и 14. марта 2024. године. 

Приједлог закона о припајању дијела Града Зворник Општини Лопаре нема разлика у односу на Нацрт закона и истовјетан је усвојеном Нацрту закона, будући да током расправе о Нацрту закона није било примједби на законска рјешења. О Приједлогу закона прибављена су сва позитивна мишљења.


(Фото: Танацковић Миодраг/Википедија )

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм