Влада Српске

Дио Зворника припаја се Лопарама

 • Извор: АТВ
 • 11.04.2024. 13:37

Влада Републике Српске утврдила је, на 65. сједници у Бањалуци, Приједлог закона о припајању дијела града Зворник општини Лопаре.

Овим Приједлогом дио насељеног мјеста Кисељак на подручју града Зворник укупне површине 192,69 хектара припојиће се насељеном мјесту Подгора на подручју општине Лопаре. 

„Доношењем наведеног закона створиће се бољи услови изградње, развоја и одржавања основне инфраструктуре, пружања и коришћења комуналних и других услуга за становништво подручја које се припаја општини Лопаре, а посебно управљање јавним путевима и комуналним отпадом од стране Општине Лопаре“, саопштено је из Владе Републике Српске након сједнице.

Савић предао петицију против изградње рудника литијума у општини Лопаре

Савић предао петицију против изградње рудника литијума у општини Лопаре

О овој територијалној промјени постоји сагласност Града Зворник и Општине Лопаре.

Нацрт Закона о припајању дијела Града Зворник Општини Лопаре Народна скупштина Републике Српске разматрала је и усвојила на прошлој, односно на 8. редовној сједници Народне скупштине, одржаној 12, 13. и 14. марта 2024. године. 

Приједлог закона о припајању дијела Града Зворник Општини Лопаре нема разлика у односу на Нацрт закона и истовјетан је усвојеном Нацрту закона, будући да током расправе о Нацрту закона није било примједби на законска рјешења. О Приједлогу закона прибављена су сва позитивна мишљења.


(Фото: Танацковић Миодраг/Википедија )

Пратите нас и путем Вибера

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.