Za manje od 24 časa

Direktor RiTE Gacko smijenjen, pa vraćen na posao

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2023. 19:08

Fotelja direktora RiTE Gacko tema je broj jedan u Hercegovini. Nadzorni odbor ovog preduzeća uspio je uraditi ono što je malo kome pošlo za rukom. Istog čovjeka za manje od 24 časa su prvo smijenili, a onda opet vratili na funkciju. Od tada je predsjednik nadzornog odbora Milinko Milidrag za novinare nedostupan.

Kako je došlo do ovih gatačkih zavrzlama pitali smo i Vladu Republike Srpske uputili su nas na resornog ministra. Petar Đokić lopticu prebacuje na generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske.

U Elektroprivredi su skuckali pismo i poslali resornom ministru. Traži se hitno sazivanje Skupštine akcionara preduzeća na kojoj bi se pričalo i problemima u RiTE Gacko ali i o propustima Nadzornog odbora. U pismu još stoji da su smjenu Šešlije inicirali zajedno sa ministarom Petarom Đokićem. To ATV-u kaže i prvi čovjek Elektroprivrede.

"Nadzorni odbor donosi odluke mimo većinskog vlasnika u tom preduzeću mi smo dužni da izvjestimo ministra koji je istovremeno i ovlašteni predstavnik Vlade Republike Srpske u većinskom kapitalu u Gacku upoznali smo ga o situaciji i iniciramo vanrednu sjednicu Skupštine akcionara na kojoj treba raspravljati o potezima RiTE Gacko", rekao je Luka Petrović, generalni direktor ERS-a.

U Elektroprivredi su ostali pri stavu da je direktor RiTE Gacka kršio instrukcije Vlade Srpske. Šešlija se ni danas nije javljao na telefon. U njegovu odbranu je stao prvi gatački sindikalac. Željko Tepavčević tvrdi da nema razloga za smjenu direktora giganta.

"Možda se to može okarakterisati da su neki ljudi unitar sistema Elektroprivrede željeli da vide smjenu Šešlije međutim nije bilo nijednog argumenta da se to uradi", rekao je Željko Tepavčević, predsjednik Sindikata RiTE Gacko.

Ovo nije prva fotelja oko koje se lome koplja u Gacku. Ratuje se i oko načelničkih fotelja u ovoj opštini. Zbog svega toga je načelnik bio bez skupštinske većine pa su neki bili zbog plata. Prepucavanje gatačkih vladajućih političara počelo je odmah nakon prošlih izbora i lošeg rezultata.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.