Gradska uprava

Drina raste cijelim slivom, moguće izlivanje rijeke u vikend-naseljima kod Bijeljine

  • Извор: АТВ
  • 19.01.2023. 09:13

Usljed obilnih padavina u gornjem toku rijeke Drine, došlo je do znatnog porasta vodostaja ove rijeke koji je u 8.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio 446 centimetara, odnosno, viši je za 213 centimetara u prethodna 24 časa, saopšteno je iz Gradske uprave Bijeljina.

Protok rijeke Drine na Hidro-elektrani Zvornik u 6.00 časova iznosio je 1.871 metar kubni u sekundi.

Vodostaj rijeke Drine i dalje ima tendenciju rasta, a u toku dana najavljen je protok na HE Zvornik od preko 2.000 metara kubnih u seknudi, pa se u popodnevnim časovima može očekivati da dođe do djelimičnog izlivanja rijeke Drine u priobalnim područjima, odnosno, u vikend-naseljima u Janji, Amajlijama i Popovima.

Upozoravaju se vlasnici objekata neposredno uz rijeku Drinu da uklone materijalna dobra koja bi mogla biti zaplavljena. 

Oprez: Znatno povećanje vodostaja na cijelom slivu rijeke Drine

Zbog vrlo obilnih padavina na području Crne Gore i u gornjem Podrinju, u noći između srijede i četvrtka (18. i 19. januara) došlo je do znatnog povećanja vodostaja na cijelom slivu rijeke Drine, sa tendencijom daljeg rasta pošto je za četvrtak najavljen nastavak padavina u slivu Drine, saopšteno je iz JU "Vode Srpske".

Iz "Voda Srpske" su još jednom pozvali stanivništvo, institucije i privredne subjekte u slivu rijeke Drine na dodatni oprez, u cilju zaštite ljudi i imovine od mogućeg izlivanja vodotoka i bujičnih poplava.

U četvrtak ujutro u osam časova na svim većim vodotocima na području Republike Srpske, uključujući i rijeku Drinu, na svim mjernim stanicama zabilježene vrijednosti vodostaja su ispod kote redovne odbrane od poplava.

Nadležne službe Javne ustanove „Vode Srpske“ u stalnom su kontaktu sa štabovima Civilne zaštite, i po potrebi će preduzimati neophodne mjere zaštite, prema zakonskim nadležnostima i utvrđenim procedurama odbrane od poplava.


Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)