Бијељина

Ђурђевић: Веће субвенције за боравак дјеце у приватним вртићима

  • Извор: СРНА
  • 05.10.2023. 17:25

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић данас је, поводом Недјеље дјетета, посјетио први приватни вртић у овом граду "Драган и Зоран", који похађа 320 малишана, те истакао да је локални парламент у септембру донио одлуку да субвенције за боравак дјеце у приватним вртићима буду веће.

"На неки начин желимо да изједначимо дјецу у приватним и јавном вртићу имајући на уму да боравак дјеце у јавном вртићу кошта 170 КМ, а у приватним између 250 и 300 КМ. Кроз ову субвенцију та цијена ће се негдје приближити", рекао је Ђурђевић.

Он је навео да капацитети јавног вртића нису довољни да задовоље потребе града и да дугују захвалност људима који се баве овом дјелатношћу у приватном сектору.

"Ми смо то на неки начин препознали и одлучили да субвенционишемо боравак дјеце у приватним вртићима", рекао је Ђурђевић новинарима.

Он је додао да град жели да на неки начин амортизује све оно што су негативне посљедице поскупљења, а и да приватни вртићи своје услуге подигну на још већи ниво.

Директор Дјечијег вртића "Драган и Зоран" Горан Гашић рекао је да су, поводом обиљежавања Недјеље дјетета, организовали луткарску представу "Тајанствени хипопотамус" коју су извели глумци луткарског позоришта из Новог Сада "Свитац", са којима сарађују од 2002. године. 

Пратите нас и путем Вибера