ATV

Радо Савић и Љубиша Петровић

Фејсбук сукоб СДС-оваца

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2023. 14:32

Заратили су чланови СДС-а, и то путем Фејсбука. СДС-ов начелник Лопара Радо Савић прозвао је градоначелника Бијељине, такоће члана СДС-а, Љубишу Петровића, након што је он први "ударио" по Лопарама.

Сукоб је настао због Регионалне депоније ''Еко Деп''. Како је Савић навео на Фејсбуку, градоначелник Бијељине дужи период води Фејсбук кампању и путем појединих бијељинских медија пласира причу како Лопаре, и он лично, штите директора ''Еко Деп-а'' Драгишу Марјановића.

Претходно је Петровић, такође на Фејсбуку, упитао да ли начелници из сусједних општина, покушавају да заштите нелегално изабраног директора Драгишу Марјановића, да продужи вријеме до доласка ревизије?

Оснивачи предузећа ''Еко Деп'' су општине Бијељина, Угљевик, Лопаре, Челић и Теочак. Фејсбук "рат" је настао након што Скупштина "Еко-Деп-а" није одржала заказану 9. сједницу 23. новембра. Петровић је рекао да сједница није одржана јер су представници из Лопара, Угљевика и Челића изненада отказали свој долазак. 

„Ништа то не би било чудно и симптоматично да све три општине не отказују свој долазак и правдају недолазак својих представника готово у исто вријеме и дан прије одржавања сједнице“, навео је тада Петровић.

У међувремену је стигао одговор Савића, који је навео да би било нормално да је Петровић дошао код њега, као код страначког колеге, да разговарају и покушају ријешити проблем.

Он је нагласио да Драгиша Марјановић, директор 'Еко Депа', није ни кадар ни избор општине Лопаре, „него је из гарнитуре покојног Миће Мићића у коју је Петровић долазио и одлазио, и с којима је блиско сарађивао, и кроз СДС и кроз неке друге партије.“

Саопштење Рада Савића на Фејсбуку преносимо у цјелости.:

„Жао ми је што сам принуђен, ради личног интегритета и истине, да Вам се на овај начин обраћам на тему 'Еко Деп-а'. Наиме, градоначелник Бијељине већ дужи период води фејсбук кампању и путем појединих бијељинских медија пласира причу како ми из Лопара, и ја лично, штитимо директора Драгишу Марјановића.

Прије свега желим рећи да ја нормалним сматрам, уколико има неки проблем са мном или иначе, да ми се градоначелник Петровић обратио, ако ништа као страначком колеги. Позвао, дошао, попио кафу, разговарао са мном, потрудио се да ријешимо проблем, покренуо неке нове иницијативе и пројекте у интересу за све грађане. 

Ништа од тога никада није урадио, па сам принуђен да овако одговорим иако знам да фејсбук није мјесто на којем се рјешавају проблеми и на којем се ради за интерес грађана. Политика и живот, за мене, нису лајкови нити бацање камењем на друге да би сакрио свој (не)рад. 

Наглашавам да Драгиша Марјановић, директор 'Еко Депа' није ни кадар ни избор општине Лопаре, него је из гарнитуре покојног Миће Мићића у коју је Петровић долазио и одлазио, и с којима је блиско сарађивао, и кроз СДС и кроз неке друге партије. 

Уопште ме не занима директор Марјановић и не видим зашто он не би могао одговарати ако крши закон, када нико није могао заштити директора и одборника Златана Лазаревића из СНСД-а.

Како је дошло до проблема?

До доласка Петровића на чело Бијељине једном годишње смо имали састанак начелника и градоначелника Бијељине на којем смо разговарали о функционисању 'Еко Деп-а'.

Од када је Петровић преузео дужност градоначелника Бијељине, за пуне три године, ниједном није сазвао такав састанак.иако Бијељина у власничкој структури 'Еко Деп-а' има 67 %, oд осталих општина, Угљевик има -10%, Лопаре -10%, Челић - 8% и Теочак - 5%.

Умјесто да разговарамо о проблемима и доносимо одлуке, Петровић је пред камерама и путем фејсбука кренуо у смјену директора, а да нас ни тада није позвао и као мањинске акционаре обавијестио о чему је ријеч. 

Не спорим право Петровићу да тражи смјену и да смијени директора, али ми у том циркусу не желимо да учествујемо јер је више него јасно да нису важни стварни проблеми 'Еко Деп-а' већ популистички манири. Посебно, лично ја нисам у Скупштини 'Еко Деп-а' , нити се сматрам свемогућим који треба сваком лонцу да буде поклопац, нити је моје да се популистички мијешам. 

Мој политички стил никада нису и никада неће бити упадање на састанак с камерама, пријетње кривичним пријавама радницима општине, наручивање прилога на ТВ и сличне гадости.То ми не дозвољава ни мој кућни одгој.

Мислим да је овакво понашање одавно прешло све границе пристојности и то је једини разлог зашто не желимо да учествујемо у овом (не)раду и циркусијади Љубише Петровића.

Треба да знате и то да НИЈЕДАН начелник општине није себе предложио у Скупштину 'Еко Деп-а',  као што је то учинио градоначелник Бијељине, с циљем да би се кроз ту Скупштину бавио сакупљањем јефтиних политичких поена, док реални проблеми 'Еко Деп-а' остају и даље неријешени.

И можда ја и нисам у праву, али: Како је могуће да Петровић не може сарађивати ни са једним колегом из окружења Бијељине? Да ли је могуће да баш нико не ваља?

Желим нагласити и да је општину Лопаре највише коштао 'Еко Деп', јер су поједини дијелови општине удаљени од депоније и 70 километара. Истовремено, и ми и Бијељина плаћамо исту цијену депоновања. 

И да грађани Бијељине знају: и то отпада што ми довеземо за цијелу годину, Бијељина довезе за 15 дана. 

Такође, није наша жеља била да депонија буде ту гдје је сада. И ми смо угурани у тај пројекат и натјерани да конзервирамо нашу депонију још 2009.године.

На крају, због читаве ове ситуације, предложићу Скупштини општине Лопаре да размотримо могућност изласка из овог пројекта, и да ми из мајевичких општина тражимо заједничко рјешење за нас. Јер, сарадња са нормалним људима нема алтернативу!“.

Пратите нас и путем Вибера