Bijeljina

Gornje Crnjelovo: Agrarni fond asfaltirao dionice koje je narod tražio

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2023. 19:29

Putevi u selu Gornje Crnjelovo nisu uređeni po stranačkoj liniji, tvrde to mještani sela nakon što su takvi navodi izneseni u pojedinim medijima bliskim Ljubiši Petroviću.

Gornje Crnjelovo: Agrarni fond asfaltirao dionice koje je narod tražio

Putevi u selu Gornje Crnjelovo nisu uređeni po stranačkoj liniji, tvrde to mještani sela nakon što su takvi navodi izneseni u pojedinim medijima bliskim Ljubiši Petroviću. 

Pokušavaju tako da ga spase, poručuju mještani. To što je put napravljen do pojedinih kuća nije zbog stranačke knjižice nego zbog toga što je riječ o porodici poginulog borca, tvrde u Gornjem Crnjelovu.

“Malo me je uvrijedila i povrijedila izjava da, ko ne želi da prlja ruke u partijske veze, da neće ni dobiti asfalt. Znači niti smo u kojoj stranci. niti išta, samo smo igrom slučaja porodice poginulih boraca i eto do nas je stigao asfalt“, kaže Radiša Jeremić, mještanin Gornjeg Crnjelova. 

Iako su pojedini mještani tvrdili za druge medije da se put može dobiti samo uz stranački knjižicu, stariji mještani ih demantuju. Sve je kažu transparentno dogovoreno.

“Bili smo na tom sastanku i odlučili su, ljudi ovi, malo ozbiljniji, predložili su da se da djeci poginulih boraca. Slučajno je i moja kuća tu pa sam i ja dobio kraj asfalta. Nikakvih kumova i prijatelja ovdje nije bilo”, istakao je Đojo Jović, mještanin Gornjeg Crnjelova.

Odluka o asfaltiranju ovih dionica puta donesena je jednoglasno, nije politički motivisana i o njoj je odluku donio narod u ovom selu, kažu iz Mjesne zajednice. Mještani su se čak određenih benefita odrekli da bi sredstva bila usmjerena na porodice poginulih

 “Nama je odobren neki iznos od 50-60.000 KM koji smo mi trebali da utrošimo u našu Mjesnu zajednicu. Da ne bi bilo političkih dogovora gdje će se usmjeriti taj novac, mi smo organizovali zbor građana 31. avgusta i na zboru građana je donesena jednoglasna odluka, gdje će se asfaltirati ovaj put ovdje, koji vodi ka Jeremićima, ka kućama djece palih boraca kao i u Mitrovićima“, rekla je Ljubica Vidić, čan Savjeta MZ ispred grupe građana Gornje Crnjelovo.

“Ja sam preskočio aplikaciju prema Agrarnom fondu, da bi put bio urađen do ove djece čiji je otac poginuo u ratu, koje sam ja lično izvlačio. Nikad to ne mogu zaboraviti i zato se osjećam povrijeđenim da neko dira te rane“, kaže Mićo Živić, predsjednik MZ Donje Crnjelovo

U okviru projekta ruralni razvoj Semberije, Agrarni fond asfaltirao je 58 ulica i uradio rasvjetu u brojnim seoskim područjima. Kompenzacioni fond nedavno je odobrio nova dva miliona KM Agrarnom fondu pa će i u narednom periodu biti nastavljen razvoj sela. Bez političkih motiva, isključivo sa ciljem da se poboljša život građana semberskih sela, kada već gradonačelnik ne želi to da radi, kažu u Agrarnom fondu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.