Конференција за новинаре

Град Бијељина дугује Дому здравља више од 860.000 КМ, угрожено пословање

  • Извор: АТВ
  • 09.11.2023. 10:31

Град Бијељина дугује Дому здравља у овом граду више од 864.000 КМ и ако се ускоро ова средства не исплате, биће угрожено пословање бијељинског Дома здравља.

Ово је саопштено на конференцији за новинаре Дома здравља која је одржана данас. На конференцији је истакнуто да, уколико се средства не уплате, дуг ће бити већи од милион КМ.

„23. марта текуће године донесена је одлука о финанисрању примарне здравствене заштите којом је утврђен и начин и поступак са обавезом да град и Дом здравља потпишу посебан уговор најкасније до 31. марта текуће године. Друштвене дјелатности и Дом здравља Бијељина су јако добро усагласили све тачке уговора, али на жалост, тај уговор ни до дана данашњег није потписан“, изјавила је Данијела Ђукин, директорица Дома здравља Бијељина.

Доктор Дражен Станишић, предсједник Синдиката радника Дома здравља Бијељина рекао је да радници Дома здравља неће и не желе да буду колетерална штета политичких игара и превирања у овом граду.

„Желимо да се одрже оптимални услови за наш рад како бисмо што квалитетније могли да пружамо здравствене услуге нашим грађанима. Због тога смо се почетком јула ове године, писмено и телефонски, обратили кабинету градоначелника како бисмо уговорили састанак са њим, гдје бисмо предочили проблеме са којима се сусрећемо у посљедње вријеме. Састанак је одржан почетком јула, са друге стране стола су, умјесто градоначелника, били његови савјетници. Они су нас саслушали и обећали да ће наше проблеме пренијети градоначелнику као и да ће у што краћем временском року заказати састанак са градоначелником“, изјавио је Станишић.

Од тада је прошло око три и по мјесеца и до данас им се нико није обратио из кабинета градоначелника, навео је Станишић.

„Нећемо дозволити да, због политичких игара и политичког превирања, испаштају наши пацијенти и наше колеге“, поручио је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм